Política

Rosa Díez afirma que sense la constitució no existiria la senyera i els catalans no serien ciutadans europeus

Defineix Artur Mas com un “boig” que ha tret la bandera de la “psicodeterminació”

El candidat d'UPyD, Ramon de Veciana, acusa el president de la Generalitat de tapar els seus fracassos amb l'estelada

La líder d'UPyD, Rosa Díez, ha afirmat aquest diumenge que sense la constitució espanyola no existiria la bandera catalana i els catalans no serien ciutadans europeus. A més, s'ha referit al president de la Generalitat i candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, com un boig que ha tret de l'armari la bandera de la “psicodeterminació” per a unes eleccions ha considerat “un frau”.

Durant l'acte central de campanya de la formació a l'Hospitalet de Llobregat, Díez ha advertit que si “cau” la bandera espanyola, al darrera cauran també la catalana i l'europea. De fet, ha arribat a assegurar que sense la constitució espanyola la senyera “no existiria i l'europea no seria la bandera de tots”. “Les tres banderes són les nostres i les tres han aconseguit que es garanteixin els nostres drets. Però les tres depenen de la del centre –ha dit mentre apuntava a l'espanyola–, que és la que ens fa ciutadans catalans i europeus”.

Segons ella, la campanya electoral és un frau perquè es parla de decidir sobre la independència quan no és això el que es vota el dia 25. En aquest sentit, ha fet un símil amb una pel·lícula de por i, en referència a Mas, ha dit que “hi ha un boig que ha tret de l'armari la bandera de la psicodeterminació”.

En la mateixa línia, el candidat de la formació, Ramon de Veciana, ha acusat el president català de “tapar els seus amb l'estelada”. “És la tapadora que a l'independentisme els venia perfecte per no parlar del que veritablement importa a Catalunya. A Mas no l'interessa l'opinió del poble català, sinó utilitzar la democràcia en benefici propi. L'estelada li serveix per ocultar aquest fracàs”, ha sentenciat.

Veciana també s'ha referit als suposats informes policials que vinculen el president català i l'expresident Jordi Pujol amb la presumpta trama de corrupció a CiU i ho ha aprofitat per ironitzar sobre el procés d'independència. “He estat indagant què és això de l'estat propi i ja sabem quina serà la capital: serà Zuric o Ginebra, que és on han posat els diners i des d'on governaran”, ha etzibat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.