Política

Mas: “L'Estat ha posat en marxa l'artilleria per avortar el procés sobiranista”

Acusa el govern espanyol de fer “el joc de guerra bruta” i demana explicacions a Rajoy sobre les “difamacions” de l'informe de la Policia publicades a ‘El Mundo'

Recorda que als anys 80 també van fer “joc brut” amb Pujol i “no ho van aconseguir”

Assegura que no pactarà els pressupostos de la pròxima legislatura amb el PP

L'encara president català i candidat de CiU a les pròximes eleccions del 25 de novembre, Artur Mas, ha tornat a apuntar l'Estat com a responsable de l'atac que està rebent des de la setmana a través del diari El Mundo. “No són informacions, són difamacions. No hi ha cap prova”, ha assegurat Mas, que ha tornat a dir que “dóna la sensació que l'Estat a posat en marxa l'artilleria per avortar la majoria gran a Catalunya i com a conseqüència avortar el procés sobiranista i el dret a decidir del poble català”. “Ja vaig dir que l'estat espanyol intentaria avortar el procés”, ha afirmat. A més, Mas ha assegurat que en la pròxima legislatura no aprovarà els pressupostos amb el PP.

En una entrevista a Els matins de TV3, Mas ha reclamat a Rajoy que digui qui ha estat el responsable d'encarregar l'esborrany a la policia. “La policia depèn de l'Estat, que presideix el senyor Rajoy”, ha recordat. A més, ha defensat també de les acusacions la resta de persones que han estat esquitxades per les informacions del rotatiu madrileny, entre elles Jordi Pujol i Felip Puig. “Si el que diuen de mi és absolutament fals, també posaria la mà al foc pels altres”, ha afirmat, to assegurant que l'Estat ha entrat a fer “el joc de guerra de bruta”. A més, Mas ha recordat que als anys 80 ja va passar “més o menys això”, en referència al cas Banca Catalana. “Llavors va identificar Jordi Pujol com al Llucifer de l'època, però no ho van aconseguir. També van fer joc brut”, ha explicat.

Mas ha reiterat la necessitat de que, com a president de la Generalitat que ha convocat les eleccions després de l'11-S amb l'objectiu d'iniciar el camí cap a l'estat propi, “he demanat una força excepcional per als pròxims quatre anys”. “No vull la força per procedir la meva carrera política”, ha afirmat.

Mas considera que amb la majoria absoluta del PP, la greu crisi econòmica i el procés sobiranista pel dret a decidir que s'ha engegat, cal que el govern de Catalunya “sigui molt fort”. De fet Mas considera que a nivell internacional, l'atenció el pròxim 25-N estarà fixada a mirar “si el president que va convocar les eleccions, el responsable del 25-N, surt reforçat o debilitat”. “Ningú es fixarà amb com queda ERC i ICV”, ha afirmat. “Si surto debilitat del procés, tot quedarà tocat”, ha assegurat. “Estic disposat a no fer ni un pas enrere, a donar la cara, però necessito la gent al meu costat”, ha reiterat.

Per Mas, ara i amb les enquestes fetes públiques en les últimes setmanes, està garantit que al Parlament hi haurà una majoria sobiranista, però no està garantit que “qui convoca eleccions en surti reforçat”, que és segons ha dit, el que mirarà tothom, a nivell internacional, però també “des d'Espanya i Madrid”. I ha recordat: “S'ha proposat aturar el procés de la consulta, que el poble de Catalunya no pugui decidir”.

Pressupostos i PP


Al final de l'entrevista a TV3 i analitzant les polítiques “d'austeritat” en la pròxima legislatura i la necessitat d'aprovar els pressupostos, de forma paral·lela al dret a decidir, Mas ha assegurat que davant l'ofensiva del PP, que està fent “guerra bruta” per intentar avortar el procés sobiranista, CiU “no pactarà els pressupostos amb el PP”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.