Política

lA CRÒNICA

ICV-EUiA, amb megàfon

Els principals partits que concorren a les eleccions de diumenge van presentar-se al mercat de Banyoles d'ahir per fer-se propaganda. Hauria estat un matí electoral normal i corrent si entre les parades d'enciams, espardenyes i faldilles no hi haguéssim trobat un speakers' corner, que dit així sembla qui sap què, però que, en la versió d'ahir, allò tan british era simplement un candidat o una candidata d'ICV-EUiA cridant idees del seu programa electoral amb l'ajuda d'un megàfon. La inventiva en el camp de la comunicació política, exhaurits mítings, assemblees, facebooks i twitters, ja no dóna per a més i, pel que sembla, per innovar s'ha de recórrer als orígens, al mer i dur crit al mig del carrer. És difícil de saber el rendiment que en van treure, però el que sí els podem assegurar és que va ser el partit que més es va fer sentir, literalment. Joan Luengo (regidor de Banyoles i número 10 de la llista, orador incansable), Deborah Coll (número 15, de veu potentíssima) i Miquel Llop (suplent, un home discret) es van situar a la plaça dels Turers, entre la parada de verdures de la Núria i el camió de roba Blaumarí. Aturar les retallades, lluitar contra l'atur, aglutinar les forces d'esquerra, fer una política fiscal més justa... Els arguments dels ecosocialistes van anar sortint del megàfon, acció que va sorprendre uns quants, però que va deixar indiferent la majoria. La Núria de les verdures estava enfadada (“ens atabalen”) i en Ramon de la roba en passava força (“tant m'és el que diguin”), però de tant en tant es paraven vianants a interessar-se per les propostes que els anunciaven. En un moment donat, el seguici de CiU (Irene Rigau, Dolors Rovirola, Miquel Noguer...) va passar per davant de Luengo i el seu altaveu, d'on van sortir a tot volum acusacions de corrupció. Els convergents van renunciar a discutir i van seguir la seva ruta.

També ahir ICV-EUiA va fer un acte ple de simbolisme, com va ser precintar l'oficina central de Bankia a Girona i enganxar-hi a la façana un cartell en què es llegia Tancat per estafa. En l'acció –que no va provocar incidents– hi van participar Marc Vidal i Jordi Córdona, els caps de llista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.