Política

Rubalcaba abraça la fe en el federalisme de Navarro

A les portes del 25-N, el candidat del PSC rep el suport del PSOE en la construcció d'un estat federal

Tots dos líders critiquen la política de retallades del PP i CiU en l'acte final de campanya

Recta final de campanya dels socialistes i ahir el candidat del PSC, Pere Navarro, es va sentir acompanyat com mai ho havia estat abans pel líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Aquesta vegada no hi va haver ambigüitats ni tons dèbils, i finalment el socialisme català va rebre el suport que tantes vegades havien reclamat del PSOE. “Us proposo avançar per seguir construint junts un espai, no pas d'aventures incertes, sinó per un camí que es diu federalisme”, va convidar Rubalcaba amb un clam que va fer enfervorir la militància –unes 10.000 persones– concentrades ahir a la fira de l'Hospitalet. Tot i el camí planer que ahir se li representava a Navarro per construir un estat federal, al candidat del PSC encara li quedarà un llarg viatge per fer valer la seva defensa del dret a decidir a través d'un referèndum legal, ja que en aquesta cruïlla Rubalcaba, a dos dies del 25-N, el va deixar sol.

Federalisme i política d'esquerres van marcar els discursos tant de Rubalcaba com de Navarro, que després el va precedir en l'acte. Tots dos van agafar el testimoni que fa dos anys havien deixat en l'escenari del Palau Sant Jordi els presidents José Luis Zapatero i José Montilla, conscients que la feina és doblement feixuga amb l'empitjorament de la crisi econòmica i de la desconfiança ciutadana que no permet aixecar el vol al socialisme. Per això Rubalcaba va posar tota la carn a la graella amb un discurs en què volia deixar clares les diferencies entre la dreta, personificada en el PP i CiU, i el socialisme, del qual en va exaltar els valors. “Nosaltres no lluitem per marcar diferències, sinó per corregir desigualtats”, va insistir Rubalcaba, que es va treure de sobre l'etiqueta que el PSOE i el PP són el mateix, com el mateix lider socialista va voler destacar. “No som iguals, sempre hem defensat Catalunya”, va reiterar Rubalcaba, que es va dirigir també al candidat de CiU, Artur Mas, a qui va recordar les signatures que l'uneixen amb Rajoy en temes com la reforma laboral i les retallades. “Comparteixen idees, amics, interessos i adversaris, aquests som nosaltres”, va denunciar el líder del PSOE.

LA FRASE

Us proposo avançar junts, no cap a aventures incertes, sinó cap a un camí: el federalisme
Alfredo Pérez Rubalcaba
secretari general del psoe

L'aspirant, contra l'homofòbia

El PSC continua intentant esgarrapar vots i ahir, seguint el camí de defensa de les llibertats socials que va caracteritzar el primer mandat de Zapatero, el candidat del PSC, Pere Navarro, es va comprometre a portar al Parlament una llei en contra de l'homofòbia i la transfòbia durant el primer any de legislatura. Aquesta és la principal novetat del discurs d'ahir, en què el candidat va reiterar les crítiques a la política de retallades de la dreta “personificada pel PP i CiU” i va fer una crida als catalans no independentistes perquè no donin suport ni a CiU ni a ICV.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.