Política

La ministra Pastor ara es recorda de l'N-II

Els usuaris habituals tindran una bonificació quan passin per l'AP-7

En un acte electoral a Lloret de Mar, la ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, va recordar ahir que l'N-II és “la carretera de la mort” –en paraules de l'alcalde de Figueres, Santi Vila– i va anunciar que l'Estat destinarà 3 milions l'any vinent a compensar els obstacles que els usuaris habituals de la via de sortida cap a l'Estat francès. Aquests diners serviran perquè els conductors tinguin bonificació quan passin per l'autopista per l'AP-7 i mentre la N-II no estigui del tot desdoblada, cosa que no serà a curt termini.

Hores després que hi hagués un mort a la mateixa N-II, la dirigent popular va explicar que el principal nus viari de la demarcació està entre “les cinc principals preocupacions” de l'Estat quant a infraestructures.

Al costat del candidat del PP per Girona, Enric Millo, i del president del Rotary Club de Lloret, Rafael Ripalta, Ana Pastor va dedicar l'acte de Lloret, en què també hi era la diputada al Congrés Concepció Veray, a criticar la feina del Partit Socialista en infraestructures. Va assegurar que l'anterior govern només havia fet vuit quilòmetres en el seu mandat i que, en canvi, el PP ha destinat 35,8 milions per a l'any vinent (els 6,6 quilòmetres del tram Caldes-Sils). La política gallega va criticar alguns alcaldes de la Selva que han dubtat que les obres hagin començat a Sils just abans de la campanya electoral. Una vintena de veïns van fer una casserolada de protesta per la visita d'Ana Pastor a Lloret.

Vuit TAV diaris al gener a Girona i Figueres

Tres dies abans de les eleccions de diumenge, Pastor va informar que l'alta velocitat arribarà el mes de gener a Girona i Figueres. La ministra va avançar que hi haurà vuit freqüències diàries entre Madrid i la capital gironina, i que el trajecte durarà 4 hores i 5 minuts. Entre Barcelona i Girona, el trajecte durarà 40 minuts i entre Barcelona i Figueres, 55. Dels vuit trens TAV, dos connectaran posteriorment amb l'Estat francès (fent canvi de comboi a l'estació de Vilafant). A més, la representant del govern espanyol va avançar que hi haurà vuit trens més que cada dia enllaçaran Girona amb Lleida, Tarragona i Madrid a través del servei Avant (alta velocitat mitjana).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.