Política

Vila confia que CiU tindrà més bons resultats que el 2010

El cap de llista per Girona creu que els esdeveniments d'aquesta última setmana de campanya els donen millors perspectives per diumenge

La coalició va fer l'últim acte a Ripoll, per simbolisme

Optimisme a CiU amb vista a les eleccions de diumenge, coincidint amb l'últim dia de campanya. El cap de llista de la coalició per Girona, Santi Vila, es va mostrar confiat que la demarcació aportarà més diputats al grup parlamentari de CiU que no el 2010. Aleshores van aconseguir nou diputats, mentre que els millors resultats històrics els en van donar onze, el 1988 i el 1992. El cap de llista de CiU considera que “les agressions” de l'última setmana –el cas d'El Mundo i la denúncia de l'Estat pels trens de l'11 de setembre– els donen “unes millors perspectives avui que no el darrer cap de setmana, perquè alguns s'han tret la careta”. Creu que tot el que ha succeït els últims dies ha permès comprovar “que hi ha dues maneres veure el país, i que una és més pròpia de la TIA de Mortadelo y Filemón que d'un estat modern”. Tot i reconèixer el marc de dificultat de les eleccions per les retallades, assegura que CiU està al costat dels qui les pateixen i que això ara queda minimitzat “davant el repte que té el país”. Precisament, va reivindicar l'aval al lideratge d'Artur Mas en el procés per l'estat propi.

Valoració de campanya

CiU va fer precisament l'últim acte de campanya davant el monestir de Santa Maria de Ripoll, un dels orígens simbòlics de Catalunya, i on es van fer una foto de grup de tots els membres de la candidatura. Vila va agrair el compromís de tots els candidats, i va destacar que s'han organitzat 231 actes i 81 veles, “on hem escoltat i hem tingut una actitud positiva”, va dir. El candidat de la zona Xavier Cima va recordar la història de Catalunya i les perspectives de futur actuals, i l'alcalde de Ripoll va intervenir per reafirmar el simbolisme de l'acte: “Davant el monestir va començar tot, i ara estem més a prop que mai de recuperar-ho.”

LA FRASE

Hem de ser el gran graner electoral del vot sobiranista perquè Mas tingui el país al costat
Santi Vila
cap de llista de CiU per Girona

LA XIFRA

231
actes
són els que ha fet CiU arreu de les comarques gironines durant la campanya electoral.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.