Política

Navarro vol un PSC fort “al govern o a l'oposició”

El candidat socialista demana el vot per ser “l'alternativa d'esquerres que Catalunya necessita”

Retreu a CiU i al PP que hagin reduït la campanya a “banderes i informes”

“Catalunya necessita una alternativa forta d'esquerres, ja sigui des del govern o a l'oposició, i aquesta alternativa es diu PSC”, reivindicava el candidat Pere Navarro en l'últim, i el més fluix, dia de campanya.

Les darreres paraules del candidat en la cursa cap al 25-N xocaven amb el to més optimista que fins ara havia impregnat els actes electorals de l'encara alcalde de Terrassa. Tot just dijous, i acompanyat del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, Navarro expressava el seu desig que la campanya durés més i més dies. Ahir, però, per sorpresa, la seva agenda quedava limitada a l'acte del vespre, organitzat per les Joventuts Socialistes de Catalunya a la sala Razzmatazz, on el van rebre amb crits de “president” i “Espanya federal”.

Un dels dubtes que plana sobre els comicis del 25-N és si els socialistes es mantindran com a segona força del país. Ahir Navarro insistia que havien fet una campanya “forta” i des de les “conviccions”. “Per guanyar”, afegia. Els resultats que donen “les enquestes no es compliran”, remarcava una vegada més.

Però la fuita dispersa de vots que viu el PSC obliga el candidat a buscar suports a banda i banda del ventall polític. Els últims dies els ha dedicat a esgarrapar-ne d'ICV i ahir no va ser una excepció. Navarro va acusar els ecosocialistes d'“indefinició”, perquè el seu cap de llista, Joan Herrera, no s'ha pronunciat sobre què votaria en un futur referèndum sobiranista. “Nosaltres hem estat clars; defensem la consulta per dir «no»”, va assenyalar.

Navarro també va aprofitar l'últim dia de campanya per demanar a la ciutadania que vagi a les urnes per poder disposar “d'una democràcia forta”. I va fer l'últim avís: “Qui voti CiU estarà apostant per les retallades i per la independència, que comparteix amb ERC i ICV; si vota el PP també vota més retallades i centralisme.” Els missatges d'aquests darrers dies tampoc no han agradat al candidat socialista, sobretot els de CiU i el PP. “Han reduït la campanya a parlar de banderes i de suposats informes” per no abordar “els problemes reals” dels ciutadans, va criticar.

LES FRASES DEL PRESIDENCIABLE

Demanem que hi hagi una alternativa forta d'esquerres, ja sigui al govern o a l'oposició
Hem fet una campanya sense soroll, des de les conviccions, que parla de les necessitats de la gent
Han reduït la campanya a parlar de banderes i de suposats informes per no abordar els problemes reals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.