Política

ICV-EUiA millora els seus resultats i conserva l'escó per a Marc Vidal

Satisfacció a les llistes ecosocialistes gironines al final d'una nit electoral iniciada amb molts de dubtes arran del sondeig de TVC

L'augment de suport a ICV-EUiA registrat en l'àmbit de Catalunya es va produir també a la demarcació de Girona. Si dos anys enrere va obtenir a les comarques de Girona el 4,82 % dels vots, ahir el percentatge va ser del 5,92%. En vots, va passar d'uns 14.100 a prop de 19.900. Les dades d'aquest diumenge també són millors que les de l'any passat en les legislatives, en què va obtenir la confiança del 5,5% dels votants de les comarques de Girona. L'increment de suports es va donar a les principals ciutats. A Girona, del 5,44 % l'any 2010, al 6,71%; a Figueres, del 3,82% al 5,57 %; a Lloret, del 5,30 % al 8,49%; a Blanes, del 8,30 % al 12,50 %, i a Olot, del 4,22 % al 4,45%.

“Estem contents perquè al llarg de la nit hem consolidat el diputat i hem augmentat el suport dels ciutadans, tant en xifres absolutes de vots com en percentatge”, van ser les primeres paraules de valoració del cap de llista, Marc Vidal. Serà el primer cop que aquest regidor de Regencós, professor d'institut a Palafrugell, ocuparà un escó al Parlament. A les eleccions del 2010 el cap de llista va ser Joan Boada, que aquest cop ha estat el seu director de campanya. Vidal ja va ser cap de llista –a les legislatives de l'any passat–, però en aquella ocasió ICV-EUiA no va aconseguir representació a Girona.

En la valoració d'urgència que la premsa li va demanar ahir a la nit, el flamant diputat electe va fer una interpretació dels resultats en clau de càstig a la política de retallades de CiU: “El ciutadà s'ha adonat que rere de la cortina de fum hi havia la realitat de la pèrdua de qualitat de vida.” “Avui s'ha vist que la voluntat del poble no és la voluntat del senyor Mas”, hi va afegir.

No havia començat bé

Les cares a la seu d'ICV-EUiA a Girona a les deu de la nit, quan ja veien que el diputat el tenien assegurat, no s'assemblaven gens a les de dues hores abans, ja que el sondeig de TVC va posar en dubte que retinguessin el diputat en aquesta circumscripció. Durant aquesta estona l'escrutini va evolucionar de manera favorable a la coalició i finalment sí que van conservar el diputat i amb unes xifres sensiblements millors que les del 2010. Dels rostres circumspectes es va passar a les felicitacions, abraçades i alguns crits d'eufòria. Una trentena de militants i simpatitzants van seguir la nit electoral al costat del candidat.

LA XIFRA

5,92
per cent
dels vots emesos van ser per la coalició. Dos anys enrere havien estat del 4,82 %.

LA FRASE

Avui s'ha vist que la voluntat del poble no és la voluntat del senyor Mas
Marc Vidal
CANDIDAT D'ICV-EUIA PER GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.