Política

Els populars assoleixen el segon diputat gironí

Sergio Santamaría acompanyarà Enric Millo, que diu que han aconseguit l'objectiu

Eufòria desfermada en la celebració del PP gironí, que va obtenir ahir a la nit el segon diputat en la circumscripció, per primer cop en la història. L'advocat Sergio Santamaría acompanyarà el cap de llista, Enric Millo, en els escons del Parlament. “Alguns volien eliminar-nos de Girona, però nosaltres volíem doblar el resultat i ho hem aconseguit.”

En un hotel de la ciutat de Girona, on es van aplegar simpatitzants, militants, regidors, personal del partit i interventors d'arreu de la demarcació, molts dels quals venien del País Valencià, Millo i Santamaría es van fer esperar fins a un quart de dotze de la nit.

Els presents van fer el passadís a Millo, Santamaría i la diputada al Congrés Concepció Veray. El nou diputat per Girona, Sergio Santamaría, que no va fer cap parlament, va ser un dels més felicitats i el van aclamar amb càntics de “Sergio, diputado”. Santamaría, nascut a Còrdova i establert a Girona des de fa 24 anys, ha fet història. Veray, portaveu popular a l'Ajuntament de Girona, va qualificar el resultat d'“impressionant”.

“Govern més afeblit”

Efectivament, el PP ha passat dels 25.050 vots (amb un 8,6% del percentatge) del 2010 als 32.841 (i el 9,6%) d'ahir. Els populars, que es presentaven amb el lema “Catalunya sí, España también”, s'han fet un lloc entre els opositors al sobiranisme creixent. “No els fallarem [als seus votants]”, va dir Millo. “Tenim un govern més afeblit i un mapa polític més dividit i més radicalitzat.” El portaveu del PP al Parlament va recordar que no volen cap trencament i que són “catalans i espanyols”.

El partit de Mariano Rajoy, que va trucar als dirigents de Girona per felicitar-los, va ser la segona força a Roses, Figueres, Castelló d'Empúries i Lloret. A la celebració també s'hi van apuntar els números 3 i 4 de la llista, Manel Escobar i Maria Àngels Olmedo, respectivament.

LA FRASE

Som l'avantguarda, el mascaró de proa del PP català, que ha tret els millors resultats de sempre
Enric Millo
DIPUTAT ELECTE PEL PP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.