Política

Rivera: “Estem més lluny de la independència que abans de les eleccions”

El president de Ciutadans considera que el creixement del seu partit “encara no ha tocat sostre” per què estan “a la centralitat política del país”

Rivera insisteix que Artur Mas “ha de marxar i deixar pas a un altre candidat que pot ser de CiU”

“Estem més lluny de la independència que abans de les eleccions”. És l'anàlisi que fa el líder de Ciutadans, Albert Rivera, dels resultats dels comicis celebrats aquest diumenge 25 de novembre, en els quals un quart de milió de persones llarg, fins a 270.000 votants, van convertir Ciutadans en la gran revelació de la cita electoral. I això s'explica, segons Rivera, perquè el partit que lidera “està a la centralitat política”. De fet, augura que el creixement de Ciutadans “encara no ha tocat sostre”.

Al costat de Rivera, formaran grup al Parlament de Catalunya els diputats Jordi Cañas, Carina Mejías, Inés Arrimadas, José Manuel Villegas, Carmen de Rivera, Carlos Carrizosa, José María Espejo i Matías Alonso, tots de la circumscripció electoral de Barcelona, tret de l'últim que era el cap de llista a Tarragona.

Rivera ja havia advertit durant la campanya que, si CiU fracassava, plantejaria una moció de censura contra Mas, i tant ahir davant la seva gent com avui, en declaracions a Els Matins de TV3, ha insistit a mantenir aquest discurs. Segons ha anunciat, “Mas ha de marxar i deixar pas a un altre candidat que pot ser de CiU”, i no es planteja algun possible pacte amb l'actual líder de CiU per què “ha quedat invalidat”.

Rivera reconeix, però, que per reclamar la moció de censura d'Artur Mas -que encara no ha estat envestit president- necessita el suport de PSC i PP, però assegura que confia en rebre'l, “si el PSC i el PP vol un govern que defensi la Constitució i els problemes reals dels catalans”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.