Política

L'exèrcit sirià mata deu menors mentre jugaven en un poble

La canalla va sortir al carrer durant una treva als suburbis de Damasc

El règim diu que l'atac va ser una ofensiva de neteja

Un atac aeri de l'exèrcit sirià contra un poble situat a 12 km de Damasc i controlat pels rebels va causar ahir la mort de deu menors, segons van dir alguns activistes de l'oposició, que van mostrar un vídeo en què es veu els habitants del poble recollint els cossos dels nens, tots menors de 15 anys, desfets per la metralla.

La canalla va sortir a jugar al carrer quan, en teoria, hi ha una treva al poble de Deir al-Asafir. L'alto el foc establert no va impedir que els avions del règim del president Baixar al-Assad ataquessin la localitat.

El vídeo mostra, entre altres coses, els cossos de dues nenes amb ferides al coll i al cap. També hi surt una dona que plora mentre abraça un dels cossos. A la cinta, també s'hi pot veure dos nois morts més, un ferit al cap i l'altre, a la cara.

“No hi havia combatents quan ens van atacar. Ha estat un bombardeig indiscriminat”, afirmava un testimoni, que explicava que els avions de combat havien deixat caure bombes de fragmentació. “Hem recollit una setantena d'artefactes”, hi afegia un segon testimoni.

Síria té prohibida l'entrada a la majoria de periodistes, fet pel qual es fa difícil confirmar què hi passa. Sobre l'atac d'ahir, les autoritats no n'han fet cap comentari però mitjans afins al règim deien que l'ofensiva tenia com a objectiu “netejar” la zona de terroristes.

Crítiques de l'ONU

A principi de mes, el cap d'Afers Polítics de l'ONU va informar el Consell de Seguretat que tenia informes que indicaven que Síria havia utilitzat bombes de fragmentació, però l'exèrcit ho ha negat. Aquest tipus d'explosius estan prohibits per un tractat
de les Nacions Unides del 2010, tot i que Síria, Israel, Rússia i els Estats Units no el van signar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.