Política

Els pobles petits han apropat la CUP a l'escó

Només ha quedat sense cap vot en 4 dels 221 municipis de la demarcació

La CUP ha tingut una especial incidència en els pobles petits en les passades eleccions. En disset municipis de la demarcació de Girona ha obtingut més d'un 10% dels vots (en el conjunt de la demarcació ha obtingut el 4,21%), i només s'ha quedat sense cap vot en 4 dels 221 municipis de la demarcació: Vilamaniscle, Susqueda, Setcases i Santa Llogaia d'Àlguema.

En percentatge de vots, destaquen Sales de Llierca, on, amb el 26,6%, ha estat la força més votada, i Viladamat, on té l'alcaldia i ha estat la segona força, amb un 25,16%.

Molt bons resultats ha tingut també a Madremanya (18,2%), Argelaguer (14,3%) i Celrà, amb un 13,9% (en aquest municipi del Gironès també té l'alcaldia compartida amb iCelrà).

Tot i que en la majoria de capitals de comarca ha mantingut el tipus (Girona, 5,63%; la Bisbal, 7,41%; Figueres, 4,4%; Olot, 4,24%), no ha arribat al 4% a Santa Coloma de Farners (3,97%) ni a Ripoll (3,24%), ni en poblacions importants com ara Lloret de Mar (1,37%), Roses (2,22%), Cassà de la Selva, (3,36%), Llagostera (3,86%), Blanes (2,41%) o Caldes de Malavella (3,35%).

En dos altres municipis de l'Alt Empordà ha tingut resultats per damunt la mitjana de la demarcació. Són Castelló d'Empúries, amb un 4,56%, i l'Escala, amb un 5,55%. A Salt, al Gironès, un altre municipi important pel que fa al nombre d'habitants, i on Independents per Salt (IpS), grup afí a la CUP, té dos regidors, ha tingut el 5,54%.

El cap de llista per Girona, Lluc Salellas, va dir després de les eleccions que estan “extremadament” satisfets de la incidència que han tingut en les eleccions, fins i tot en municipis on no tenien afiliats i en els quals, asseguren, han notat interès per formar-hi CUP o compartir el projecte polític. Se n'extreu, doncs, que tot i no haver tingut cap diputat per Girona, la campanya els ha servit per difondre el seu ideari polític més enllà dels territoris on fins ara estaven implantats. Actualment la CUP té regidors a Bordils (2), Celrà (3), Girona (3), Salt (2, d'IpS), Banyoles (2), Figueres (1), Mollet de Peralada (1), Viladamat (4) i Santa Coloma de Farners (1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.