Política

Duran creu que la prioritat és el dia a dia i no la consulta

El secretari general de CiU veu difícil un pacte estable amb Esquerra perquè té la sensació que no el vol

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que Esquerra no vol un acord estable amb CiU. Com a mínim té aquesta sensació. Així ho va dir ahir en declaracions als passadissos del Congrés.

El número dos de la federació va insistir ahir que, tenint en compte el resultat, cal “un suport estable que permeti que hi hagi un govern fort, tal com havíem reivindicat”. I remarcava que la prioritat és la gestió del dia a dia, més enllà del referèndum. “La consulta es pot fer d'aquí a un, dos, tres o quatre anys, però demà passat caldrà adoptar decisions”, remarcava Duran. El secretari general de CiU deixava així en un segon pla el referèndum, cosa que no va agradar gens Esquerra. Els republicans, prioritat de Convergència –que no d'Unió–per a una eventual entesa van acusar el líder dels socialcristians de posar aigua al vi a la possible consulta. El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch, va acusar el dirigent socialcristià de “frenar i sabotejar” la consulta.

LA FRASE

La consulta es pot fer d'aquí a un, dos, tres o quatre anys, però demà passat caldrà adoptar decisions
Josep A. Duran i Lleida
secretari general de ciu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.