Política

L'AMI dóna més temps a CiU i ERC per a la consulta

Vila d'Abadal es mostra convençut que faran un govern fort que serà capaç de tirar endavant el referèndum

La pressa que conjuntament van demanar dimecres Òmnium Cultural, l'AMI i l'ANC als partits polítics en el sentit que no s'adormin en la convocatòria de la consulta sobiranista es va matisar ahir, Va ser el president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, en una reunió que va mantenir amb el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol. El president dels municipis independentistes va voler donar més temps a CiU i ERC per aconseguir que hi hagi un govern “fort” que pugui convocar una consulta. De fet, la petició d'un govern fort també la van expressar Muriel Casals i Carme Forcadell –presidentes d'Òmnium i l'ANC–, però no van especificar entre quins partits s'hauria de pactar el referèndum. Es van limitar a dir que els partits sobiranistes es posin d'acord sobre el quan, el com i la forma com fer la consulta.

En canvi, Vila d'Abadal ahir va demanar “generositat” a ERC i CiU en aquest procés, després que cada part hagi establert quina és la seva posició inicial. A hores d'ara, ERC s'ha compromès a facilitar la investidura d'Artur Mas com a president, el pressupost, la consulta i la projecció internacional del país. Tot des de l'oposició, sense formar part de cap govern.

Tot i que les negociacions tot just hagin començat, està segur que el resultat serà l'entesa: “Cal tirar endavant la consulta però també governar el dia a dia, segur que la negociació arribarà a bon port”, va declarar Vila d'Abadal. També va reiterar la voluntat del municipalisme independentista que es configuri a Catalunya un govern fort que tiri endavant la consulta i que també pugui governar. “Govern fort vol dir que també tingui suficient seguretat en la gestió del dia a dia”, va concloure.

Reunions amb tothom i el compromís explícit

Vila d'Abadal es reunirà en nom de l'Associació de Municipis per la Independència amb tots els grups parlamentaris, i en les trobades reiterarà el compromís de convocar una consulta si el govern no l'acaba promovent. Segons va declarar a la sortida el president dels municipis independentistes, CiU ha agraït la posició de l'AMI i s'ha compromès a tirar endavant el referèndum. També hi havia els vicepresidents de l'AMI Josep Andreu (Montblanc), Josep Maria Roigé (Balaguer) i Josep Maria Corominas (Olot).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.