Política

CARME FORCADELL

PRESIDENTA DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC)

“Ara hem de convèncer els votants del PSC”

Estat espanyol · “Farà servir tots els seus recursos per evitar que assolim el nostre objectiu” Partits · “Han d'estar a l'altura de les circumstàncies i del que la història els demana”

L'ANC va ser una de les entitats impulsores de la manifestació de l'Onze de Setembre i ferma defensora de la consulta.

Quin sentiment li produeixen els resultats de les eleccions?
Estem contents. Per nosaltres, tan sobiranistes són CiU com la CUP, i això vol dir un augment de la força independentista. Entenem que si algú es pensava que la independència es focalitzava en un sol partit, això li provoqui un cert desengany, però no és el cas de l'ANC, que som transversals. Sempre havíem demanat que la gent votés, però no hem demanat mai el vot per a cap partit, només que fos sobiranista.
La situació es preveu complicada. Els interessos de partit poden perjudicar la consulta?
Espero que no. Els partits sobiranistes han d'estar a l'altura de les circumstàncies i del que la història els demana. Caldrà fer sacrificis per totes bandes, però el moment s'ho val, i això és el que demanem com a Assemblea. Que deixin de banda els seus interessos i tirin endavant el projecte de país.
Preferències de pacte?
No som un partit i no ens correspon a nosaltres dir-ho. Per fer el referèndum hi ha 87 parlamentaris, que són una majoria àmplia. També han de buscar suports per al dia a dia amb qui calgui, però una cosa ha de ser paral·lela a l'altra. Entenem que per al referèndum el suport és molt ampli, i que per al dia
a dia pot ser més petit.
L'independentisme ha augmentat en el nombre de vots total, però també ho han fet les forces unionistes.
Les eleccions eren molt importants, i tothom s'ha abocat a anar a votar, els partidaris d'una banda i de l'altra. Al mig hi ha una franja que pot ser d'una banda o de l'altra que no s'ha decidit clarament.
I ara, què?
Convèncer la gent que no s'ha decantat. La nostra feina de consolidar la majoria social i de convèncer aquestes persones continua. El nostre full de ruta és el mateix. Hi ha una part ideològica que no convencerem, que són PP i Ciutadans, però hi ha una altra forquilla
al mig que no s'ha definit.
Vol dir els votants socialistes.
Sí, és convèncer aquesta majoria que hi ha especialment a l'àrea metropolitana de Barcelona i que és on més es concentra aquest vot indecís o indefinit sobre el sobiranisme.
Sorpresa pel paper que ha jugat l'Estat espanyol?
No, ja ho esperava. Ha jugat brut i ho continuarà fent. Això anirà a més. No s'acabarà. I com més a prop del referèndum estiguem més s'incrementarà. Farà servir tots els seus recursos, que són molts, per evitar que assolim el nostre objectiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.