Política

Objectiu assolit: La petició perquè la Casa Blanca doni suport al referèndum ja té les 25.000 adhesions

Només ha calgut una setmana per aconseguir el mínim de firmes exigides

La petició segueix activa i les firmes, la majoria de catalans, continuen incrementant-se

Ara caldrà esperar que l'administració d'Obama se'n faci ressò

Objectiu assolit i superat. La petició popular per aconseguir que la Casa Blanca doni suport al referèndum català ha aconseguit aquesta nit superar les 25.000 adhesions exigides al web de l'administració d'Obama. Ara caldrà esperar si el govern nord-americà se'n fa ressò, ja que hi ha buits legals que permeten al president dels Estats Units no fer-ne cas.

Tot i haver assolit el mínim exigit per la Casa Blanca, la petició segueix activa i les persones que donen suport a la iniciativa continuen augmentant.

La iniciativa, escrita en anglès, defensa que “molts catalans no se senten espanyols, sinó ciutadans catalans sense estat”. “El poble català té una cultura, tradicions i llengua diferenciades, que no són respectades pel govern espanyol. Durant la Diada Nacional, 1,5 milions de persones van prendre els carrers de Barcelona per demanar la independència, però Espanya simplement els ha ignorat”, s'afirma en la petició, en què es demana formalment als EUA que doni suport al dret del poble català a decidir lliurement el seu futur.

La petició va ser inscrita a la secció de participació ciutadana del web de la Casa Blanca dissabte passat i només han calgut sis dies per assolir el repte. No cal ser ciutadà nord-americà, tan sols registrar-se al web per demanar una petició, i de fet, la majoria dels signants són catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.