Política

La petició a Obama pel dret a decidir ja té 28.000 suports

La Casa Blanca haurà de fer pública la seva posició sobre aquest afer perquè s'han superat les 25.000 firmes

El nombre de peticions perquè el govern dels Estats Units faci pública la seva posició sobre el procés d'autodeterminació de Catalunya ja arribava ahir a la tarda a 27.863, segons informa l'Agència Catalana de Notícies.

L'assumpte ocupa el número 25 d'un total de 277 en el rànquing de temes més populars de la web de la Casa Blanca We the People, que encapçala, amb més de 118.000 suports, la petició perquè es posi en marxa un procés perquè l'estat de Texas s'independitzi i tingui govern propi.

En tot cas, el govern de Barack Obama haurà d'expressar-se sobre el dret a decidir de Catalunya perquè –en només una setmana– la petició ja ha superat les 25.000 firmes necessàries perquè l'executiu nord-americà assumeixi aquest compromís. De manera que un grup d'experts de la Casa Blanca analitzarà ara la qüestió i hi donarà una resposta oficial.

La instància, que demana al govern d'Obama el suport al dret a decidir, es va fer apel·lant a la massiva manifestació de l'Onze de Setembre i al fet que, a parer dels impulsors de la iniciativa, el govern espanyol va “ignorar-la”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.