Política

crisi a la diputació

Torramadé també anirà als jutjats contra Amargant

El president de la Diputació i alcalde de Salt trenca el seu silenci per defensar el seu “honor i bon nom”

Acusa el cap de Comunicació i Protocol de “tergiversar els fets”, insultar-lo i mentir

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, va fer públic ahir a la nit un comunicat en què anuncia que emprendrà accions judicials contra el cap de Comunicació i Protocol de la institució, Josep Maria Amargant, per defensar la seva honorabilitat i bon nom. Torramadé, que ha trencat el seu llarg silenci des que va presentar una denúncia per extorsió contra Minerva Amador, assegura que no permetrà que “un funcionari, per molta carrera que acumuli a les espatlles, menteixi, desacrediti i fins i tot insulti un servidor públic”. El president de la Diputació també diu que “emprendrà accions polítiques”, sense concretar si es refereix a la seva persona o als seus càrrecs.

Torramadé opta per fer declaracions arran de la dura carta que va fer pública ahir Josep Maria Amagant, en què denunciava un pacte de silenci per blindar el president de la Diputació contra les acusacions d'un presumpte assetjament sexual a la presidenta del comitè local d'Unió a Salt, Minerva Amador, que posteriorment va presentar una denúncia per aquests suposats fets.

Segons Torramadé, les afirmacions del cap de Protocol de la Diputació, l'obliguen a adreçar-se als ciutadans de Girona i Salt: “Vull defensar un altre cop la meva honorabilitat i el bon nom dels càrrecs institucionals que ostento.” El president de la intercomarcal d'Unió i alcalde de Salt, reitera la seva innocència, la falsedat de les acusacions i es mostra confiat que “la justícia faci el seu curs”. Torramadé vol destacar en el comunicat que es va emetre des de l'Oficina de Premsa de la Diputació –Amargant és de vacances fins dilluns–, que va ser el primer a recórrer als tribunals per denunciar “el que considero una falsedat i un intent orquestrat de desacreditar la meva persona”. A més, també es remet, per avalar la seva versió, al fet que “onze persones que van assistir al sopar s'han manifestat perplexes per les acusacions i han afirmat públicament que no va ocórrer res del que s'ha dit”, destaca, i afegeix: “Cinc d'elles són dones i han deixat molt clar que haurien estat les primeres a denunciar uns fets impropis d'un càrrec electe.

Torramadé, que en el comunicat es refereix a Amargant com “el fins ara cap de protocol i responsable de l'oficina de premsa”, considera que “tergiversa la veritat sobre uns fets que, com ja he dit, no van succeir, en un sopar que ell coneix de tercera o quarta mà”. Per això considera: “Amargant fa unes apreciacions sobre la meva persona i un relat dels dies posteriors al 8 de novembre que no mereixen, per respecte a la institució que represento, ser valorats i que en tot cas hauran de formar part de la instrucció del cas.” Precisament, ahir la permanent d'UDC es va reunir per valorar el cas Torramadé, però finalment no van fer cap declaració.

Per la seva banda, Josep Maria Amargant va ratificar ahir tot el que deia al seu escrit i, a més, va emplaçar Torremadé a explicar “totes les irregularitats que, sota la seva presidència, es fan a la Diputació”, va concloure.

Reitero la meva innocència i la voluntat d'aclarir tot aquest afer
Jaume Torremadé
president de la diputació de gIRONA I ALCALDE DE SALT
No permetré que un funcionari, per molta carrera que acumuli, menteixi, desacrediti i, fins i tot, insulti un servidor públic
Vull defensar un altre cop la meva honorabilitat i el bon nom dels càrrecs institucionals que ostento

El PSC exigeix una comissió d'investigació

El grup del PSC a la Diputació de Girona, a l'oposició, reclama amb caràcter urgent una investigació interna en el si de la institució a través de l'obertura d'una comissió d'investigació política i un expedient informatiu, que ha d'aclarir la utilització de suposats recursos públics en les negociacions per resoldre el conflicte entre Torramadé i Amador. Per la seva banda, ERC vol que s'aclareixi d'on sortien els suposats 50.000 euros que es van oferir a Amador per finalitzar el seu contracte. El president del grup d'ERC, Lluís Sais, no vol entrar en el tema judicial, el qual creu que ha de seguir el seu curs, com l'expedient del partit d'UDC. I el PSC de Salt demana la dimissió dels regidors que van signar la carta en què negaven els fets “si es demostra que menteixen”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.