Política

L'informe sobre Mas i Pujol d'‘El Mundo' no el va fer la policia

La UDEF admet al jutge que investiga el cas Palau que l'esborrany no l'ha elaborat cap agent de la unitat

El comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia estatal, Manuel Vázquez, va assegurar ahir que el suposat esborrany policial sobre el cas Palau que va publicar el diari El Mundo i que destapava suposats comptes corrents a Suïssa d'Artur Mas i Jordi Pujol no ha estat elaborat per funcionaris de la unitat. El magistrat que investiga l'espoli del Palau de la Música, Josep Maria Pijuan, va demanar a Vázquez que validés l'informe, que no anava signat ni datat.

El comissari ha remès un ofici al jutjat on informava textualment que “el citat informe no ha estat elaborat per la UDEF ni per cap dels funcionaris que l'integren. Per tant, el citat informe no pot ser validat”. Una vegada rebuda aquesta resposta, el jutge ha demanat a la UDEF que l'informi del resultat de la investigació interna oberta per descobrir la procedència de l'esborrany que va publicar El Mundo i que vincula els suposats comptes al cobrament de comissions il·legals a través del Palau.

A finals de novembre, Vázquez ja va assegurar al jutge en una reunió, a la qual també va assistir el fiscal anticorrupció Emilio Sánchez-Ulled, que des de la seva presa de possessió, el juliol passat, la seva unitat no havia fet cap informe, esborrany o investigació del cas, i que no li constava ni tan sols la seva existència.

LA FRASE

El citat informe no ha estat elaborat per la UDEF ni per cap dels funcionaris que l'integren
Manuel Vázquez
comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal

Homs: que Interior es disculpi

El portaveu del Govern en funcions, Francesc Homs, va demanar ahir al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que es disculpi després de constatar que el document és “un informe fantasma”. Homs també ha acusat el govern espanyol d'actuar de manera “maldestre” i sospita que hi ha hagut “una intencionalitat clarament política” d'afectar el procés electoral del 25 de novembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.