Política

Una quarta part dels espanyols vol que es liquidin les autonomies

El debat independentista, l'eix del 25-N, ha provocat l'efecte contrari en una part de la societat espanyola, que voldria tornar a l'estat absolutament centralitzat. En poc temps, ha augmentat la xifra de partidaris de liquidar les autonomies. Així ho declara un de cada quatre enquestats pel Centre d'Estudis Sociològics (CIS) entre els dies 5 i 13 de novembre, en plena campanya.

Al baròmetre d'octubre, els partidaris de fulminar els territoris eren el 22,5%, i ara han pujat fins al 24,9%. També han augmentat lleugerament els que volen mantenir el model, però retallant competències territorials. Aquest, de fet, és el sistema que ha anat alimentant el PP, si bé ara es troben que una part de l'electorat més conservador no en té prou i cada cop està més escorat cap a posicions extremes.

Els partidaris d'un Estat més centralitzat o del tot són ja el 38,3% –xifra similar a la detectada arran de l'Onze de Setembre– i són més que els que defensen el model vigent: el 32,5%. A l'altra banda, el 12,4% vol més autogovern i el 9,9% defensa la independència. La xifra creix, però segueix sent semblant a la d'altres sondejos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.