Política

Wert, davant les crítiques: “Sóc com un toro brau, creixo amb el càstig”

El ministre d'Educació considera injustificada l'actitud de la Generalitat de Catalunya respecte a l'esborrany de la nova Llei educativa que planteja que el català deixi de ser una matèria troncal

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, considera injustificada l'actitud de la Generalitat de Catalunya respecte a l'esborrany de la nova Llei educativa que planteja que el català deixi de ser una matèria troncal de l'Educació, i posa contra les cordes el sistema d'immersió lingüística que ha funcionat des de 1978. En conversa informal amb els periodistes als actes de l'aniversari de la Constitució, Wert ha afirmat que l'objectiu del ministeri és fer complir la llei i ha negat de manera rotunda que la seva proposta suposi un atac al català ni que se l'exclogui del sistema educatiu. “Sóc com un toro brau, creixo amb el càstig”, ha dit en to de broma als periodistes.

El ministre manté el criteri que ha expressat en les últimes hores i creu que el govern de la Generalitat s'equivoca en la resposta que està donant al seu projecte de Llei d'Educació. Ja ho havia apuntat dimarts després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'aixequés de la taula de la Conferència Sectorial d'Educació en repulsa pel document que el ministre havia posat sobre la taula.

Als passadissos del Senat, on aquest dijous s'ha celebrat el tradicional acte de commemoració de la Constitució, el ministre s'ha mostrat molt sorprès per la situació generada i ha assegurat que el seu projecte de llei tan sols té com a objectiu fer complir la llei a Catalunya que estipula, assegura, que els pares que volen escolaritzar els seus fills en castellà tenen dret a fer-ho dins del sistema públic.

Per aquest motiu ha emplaçat a la Generalitat a fer una lectura més pausada del que diu la seva proposta. També ha assegurat que no ha parlat amb la consellera Rigau des de dimarts i que és optimista respecte a la possibilitat que torni a seure a la Conferència Sectorial d'Educació del dia 19 de desembre on s'ha de tancar el text definitivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.