Política

Un general alerta que es vol gestar un cop militar

El tinent general de l'exèrcit espanyol Pedro Pitarch ha advertit, en una entrevista al diari digital El confidencial, que alguns militars retirats i altres en actiu estan mirant d'“inocular i fomentar a l'interior de les forces armades un nociu estat d'opinió” favorable a una intervenció militar a Catalunya. Pitarch, home de reconeguda trajectòria democràtica que fa tres anys que és a la reserva –va ser assessor de Felipe González i cap de divisió logística de l'OTAN, a més de comandant general del cos de l'exèrcit europeu– avisa en l'entrevista que alguns militars estan “instant públicament a trencar la disciplina i l'ordenament legal” a través de les xarxes socials i fòrums d'opinió a internet, i fins i tot adverteix en el seu bloc personal que “el pervers esperit que va animar l'intent de cop d'estat del 23-F sembla que segueix latent i aflora a la més petita ocasió”.

La destitució la setmana passada per part del ministre de Defensa, Pedro Morenés, del general de brigada Ángel Luis Montijas –per les crítiques a les idees d'Artur Mas en l'editorial de la revista de l'exèrcit de terra– hauria avivat les crides internes a “saltar-se les lleis i la normativa vigent”, segons Pitarch, que lamenta l'onada d'adhesions públiques a Montijas. Fonts del ministeri han negat que hagin detectat cap “malestar col·lectiu” entre els militars, que “són lliures de pensar el que vulguin”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.