Política

L'arquebisbe de Barcelona dóna suport al model català d'immersió lingüística

Lluís Martínez Sistach escriu a Twitter, en català i en castellà, que l'actual model garanteix el coneixement de les dues llengües i evita la “segregació escolar”

D'aquesta manera, se suma a les manifestacions en la mateixa línia realitzades per la Fundació Escola Cristiana o el bisbe de Girona

El cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha expressat aquest diumenge el seu suport a l'actual model lingüístic de l'escola catalana en assegurar que aquest evita la segregació escolar i afavoreix la cohesió social, a l'hora que garanteix un bon coneixement del català i el castellà. A través del seu compte de Twitter personal, Martínez Sistach ha defensat així la immersió en català que s'aplica a l'escola a Catalunya davant dels canvis que preveu l'avantprojecte de llei Orgànica de la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), elaborat pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

Entre d'altres punts, aquest text inclou que les administracions sufraguin l'escolarització a centres privats quan els alumnes no trobin una oferta docent pública o concertada en la llengua vehicular de l'ensenyament que elegeixin els pares o tutors.

L'arquebisbe de Barcelona assegura, tant en català com en castellà, que l'actual model educatiu català “evita la segregació escolar, afavoreix la cohesió social i aconsegueix bon coneixement del castellà i català”. Amb aquesta opinió, Martínez Sistach se suma a les manifestacions en la mateixa línia realitzades per la Fundació Escola Cristiana o el bisbe de Girona a favor del model d'immersió lingüística en català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.