Política

Maragall vol posar en marxa una nova esquerra catalana i “desaparèixer tan ràpid com pugui”

L'exconseller ha valorat el moment actual com una “segona transició”

També ha afegit que “Estem en un esglaó que demana un punt d'inflexió”

L'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, vol posar en marxa una nova esquerra catalana i “desaparèixer tan ràpid com pugui”, segons ha dit aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio, just abans que se celebri aquest cap de setmana a Sitges l'assemblea constituent del nou partit. Maragall, que es va desmarcar dels socialistes abans de les eleccions i va anunciar la creació d'un nou partit després del 25-N, ha valorat el moment actual com una “segona transició” en que cal definir què vol dir “Catalunya estat avui”.

Després de considerar “inadmissible” la proposta de reforma educativa del ministre José Ignacio Wert, que considera un exemple d'un problema de fons, que és si Catalunya és “subjecte polític”, Maragall ha cridat a l'”afirmació” de Catalunya com a estat. Per a això, el país té un Estatut i una Llei d'educació, i l'exconseller creu que cal aplicar-los.

Sobre l'embrió d'aquesta nova formació política que vol posar en marxa, que anomena esquerra catalana, Maragall no n'ha revelat gran cosa, però ha parlat de cinc objectius clars que hauria d'emprendre el “govern de país” que cal actualment: tirar endavant la consulta, afrontar la crisi amb noves polítiques fiscals, articular una política de creixement i ocupació, fer una regeneració democràtica i una reforma institucional. Per a Maragall, l'actual situació es pot considerar una “segona transició” en alguns sentits, tot i que el punt de partida no és el mateix que el que va portar a la Transició. “Estem en un esglaó que demana un punt d'inflexió”, ha manifestat, que suposa el repte de definir “què vol dir Catalunya estat avui”.

Sense voler valorar la situació del PSC, però mantenint que no el veu interessat en parlar del govern de país, que és el que ell creu que cal enlloc d'un govern d'unitat de partits, Maragall ha afirmat que estaria encantat que persones del PSC vagin a compartir l'assemblea d'aquest cap de setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.