Política

política

El socialista de Lloret que mai no va ser-ho

Josep Cortés, actual regidor no adscrit de Lloret de Mar, es va presentar pel PSC tot i ser militant del PP

El regidor no adscrit de Lloret de Mar, Josep Cortés, es va presentar a les llistes del PSC en les municipals del 2011 tot i ser militant del PP, i el PSC no se n'havia assabentat fins fa un parell de setmanes. Al cap d'un mes de les eleccions, Cortés va deixar el grup socialista, que es va quedar d'aquesta manera amb tres regidors. Els socialistes –que a part dels mals resultats electorals van haver de pair la fugida de Cortés– sempre li han dit trànsfuga, nom que Cortés, que reclama respecte, sempre ha rebutjat. Els regidors socialistes han intensificat les seves crítiques des que van descobrir que militava al PP.

Al PSC de Lloret se senten enganyats, però potser part de l'engany ja ve de dins de la casa, perquè, segons expliquen, Cortés els va venir “recomanat” des del partit.

Els disgustos del PSC

El primer disgust del PSC lloretenc amb Cortés va ser tot just un mes després de les eleccions, quan va decidir deixar el grup. El portaveu del PSC, Joan Bernat, li va reclamar que deixés l'acta de regidor argumentant que si era a l'Ajuntament era pels vots socialistes, però Cortés va seguir ferm a la cadira de regidor. Els socialistes de Lloret van anar més enllà, i van demanar al PSC que el suspengués de militància i, fins i tot, que es plantegés expulsar-lo del partit. Ara saben, però, que la petició la van fer al partit equivocat: Cortés no ha militat mai al partit socialista. A parer de Cortés, és perfectament normal en pobles, presentar-se per una llista tot i ser militant d'un altre partit. “Als pobles es busca la persona i no la filosofia de partit”, opina.

La número 2 del PSC, Anna Pascual, va manifestar ahir que tant Bernat com ella estan “astorats”. Es van assabentar fa dues setmanes que el seu quart regidor és, en realitat, militant del PP. ”Va ser una persona que se'ns va recomanar des del partit. No el coneixíem”, va explicar. També creu que deixar el grup ho devia tenir molt clar des del principi: “Els fets són evidents. No va fer cap ple amb nosaltres com a grup. M'ho va dir un regidor del PP, que militava al seu partit”, va dir Pascual, que critica el grup popular: “Considero que un partit que ha firmat un pacte antitransfuguisme no pot donar cobertura a un trànsfuga.” A més, la regidora denuncia que fins i tot en els plens sent com els regidors del PP diuen en veu baixa a Cortés el que ha de votar. “No sempre voten igual, però en els temes claus, segur. Tenen pactada una estratègia de dissimular”, manifesta. El partit li hauria de demanar explicacions, argumenta Pascual, “perquè Bernat se sent en fals davant de l'engany”.

Segons la regidora, s'ha demostrat que el que Cortés volia “era venir a cobrar, i quedant-se amb l'acta de regidor cobra encara més, i no té cap problema, i a més no va a les comissions”.

Josep Cortés ho veu diferent: “Això és buscar la prehistòria, els socialistes em van venir a buscar per un projecte de barris, i després jo he continuat en una altra línia de treball”., manifesta.

LES FRASES

Són diferents maneres de mirar les coses, parlar ara d'això és anar a buscar la prehistòria
Josep Cortés
regidor no adscrit

LA XIFRA

1
mes després
de les eleccions municipals del 2011, Cortés va deixar el grup socialista.
Ens vam assabentar fa dues setmanes que Cortés és militant del PP
Anna Pascual
regidora del PSC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.