Política

Ros contradiu Navarro i afirma que Mas és qui té més “legitimitat” per governar

L'alcalde de Lleida demana a CiU que pensi “en el país” i no “en compromisos electorals específics”

Indica que la federació va ser “el partit més votat, amb més diputats” i li correspon “la iniciativa del govern”

L'alcalde de Lleida i diputat electe del PSC, Àngel Ros, ha contradit aquest dimarts el primer secretari del partit, Pere Navarro, i ha assegurat que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, és “la persona que té més legitimitat” per encapçalar el proper govern. Durant el tradicional dinar de Nadal amb els periodistes, Àngel Ros ha indicat que CiU va ser “el partit més votat, amb més diputats” i li correspon “la iniciativa del govern”. D'altra banda, Ros ha demanat a la federació que pensi “en el país” i no en “compromisos electorals”, en una possible referència a la consulta que pretén impulsar amb ERC. Ros reconeix estar “preocupat” i demana un Govern amb “seny” que generi “confiança”.

“El president Mas va guanyar les eleccions i és la persona amb més legitimitat” per encapçalar el Govern. Ros ha contradit amb aquestes paraules el primer secretari del PSC, Pere Navarro, qui va afirmar aquest dilluns que els socialistes reclamen un nou executiu amb consellers “de consens” i que el PSC advoca perquè el nou president de la Generalitat sigui un diputat de CiU, però que “seria convenient que no fos Artur Mas”.

Ros també ha demanat aquest dimarts que a l'hora de governar es pensi “no amb objectius de partit ni de compromisos electorals específics sinó que es pensi en el país”. L'alcalde de Lleida ha reconegut sentir-se “preocupat” per l'estabilitat política i econòmica de Catalunya. “Veig amb molt seriosa preocupació escenaris de governs que jo voldria que tinguessin una gran estabilitat per generar confiança en la societat i en el món empresarial i desitjo que es creï un govern amb molt seny”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.