Política

política

El regidor no adscrit de Lloret va ser al PP i el PSC alhora

Va militar als dos partits durant més d'un any i el PSC gironí reclama que torni l'acta de regidor

El cas del regidor no adscrit de Lloret de Mar, Josep Cortés, va prendre un gir encara més surrealista ahir, quan el PSC va fer públic que Cortés sí que va ser militant del PSC. Concretament, es va afiliar el 9 de desembre del 2010 (gairebé sis mesos abans de les eleccions municipals). Mentre era al PSC, però, va continuar militant al PP (té un carnet més antic que el portaveu dels populars a Lloret, Enric Martínez). Això sí, segons expliquen els socialistes, Cortés no els va dir mai, quan el van fitxar, que militava al PP. A més, el PSC va exposar ahir que no ho podien saber ja que les bases de dades de militants i simpatitzants “no són compartides”.

En la llista del grup popular per a les passades municipals, a més a més, hi figurava la seva exdona, fet que, segons algunes fonts, podia haver fet incompatible tenir-los tots dos a la mateixa llista. Cortés va arribar a assumir la secretaria de finances a l'agrupació socialista de Lloret, càrrec del qual va ser apartat després d'abandonar el grup municipal “sense donar cap explicació i un mes i mig després dels comicis locals”, segons el PSC. El mes de febrer del 2012 va ser, finalment, expulsat del PSC per transfuguisme.

Els socialistes reclamen al PP que doni explicacions “sobre un cas clar de transfuguisme, que no fa més que empitjorar la relació entre la política i la ciutadania, i consideren poc ètic que el partit aculli “un regidor que es va presentar sota una candidatura socialista”. També reiteren que Cortés ha de retornar l'acta de regidor.

Des del Partit Popular, però, ningú no va voler fer cap valoració ahir, al·legant que es tracta d'un tema personal de Josep Cortés. El partit tampoc no va voler pronunciar-se sobre la doble militància del regidor no adscrit durant més d'un any ni si ho consideren normal o no. Qui té molt clar que no és gens normal és el portaveu socialista de Lloret, Joan Bernat: “Ens va enganyar i mentir i ara té la seva cadira de regidor i el PP ho consent, ells fan gala que són tres” –va explicar referint-se als dos regidors populars de Lloret.

LA FRASE

Ens va enganyar i mentir, i ara té la seva cadira de regidor i el PP ho consent
Joan Bernat
portaveu del PSC a Lloret de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.