Política

Els mestres clamen contra la llei Wert i les retallades

La comunitat educativa surt al carrer per segon cop en quatre dies per manifestar-se a favor de la immersió lingüística i de l'escola pública

Els docents temen pel futur del català i la cohesió social

Segona manifestació de la comunitat educativa en quatre dies. Aquest cop, com dilluns, contra el discutidíssim avantprojecte de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), però també contra les retallades en educació. Del govern de José Ignacio Wert i del de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, com van voler deixar clar els manifestants, al voltant de 2.500, que van marxar des de la plaça Universitat fins a la plaça de Sant Jaume.

La recurrència de manifestacions en el sector de l'educació satura els mestres i pares, com reconeixia Núria Catalán, mestra de primària de l'escola Lluís Millet de Santa Coloma de Gramenet, “però si no ens movem nosaltres qui ho farà?”, hi afegia.

Catalán, com milers de mestres d'arreu de Catalunya, està cansada de tants vaivens legislatius en el camp de l'educació, de tantes retallades i, és clar, del ministre Wert. “Només demano poder continuar treballant per una escola pública i de qualitat i no estar patint perquè no tenim substituts, ni perquè no podem fer desdoblaments, ni sortides perquè no hi ha prou mestres”, es queixava. Ara, a més, s'hi afegeix l'última andanada del govern espanyol contra la immersió en català: “Si això tira endavant, en un barri obrer com el de la nostra escola, el català es perdrà. Per a molts nens, l'escola és l'únic lloc on el parlen.”

La indignació contra el pla de Wert era present a tot arreu: al lema de la protesta (Per la cohesió social ni LOMCE ni retallades), a les pancartes i als càntics dels manifestants. Als ja clàssics Educació pública i de qualitat i No a la privatització, ahir s'hi van sumar lemes acabats de sortir del forn com ara Sí a la immersió, Wert dimissió i, el més corejat, Educació és cohesió.

Els polítics d'esquerres també es van sumar a la marxa. Baixant per Via Laietana es va poder veure el secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el portaveu del PSC, Jaume Collboni, lluny de la capçalera de la manifestació.

LA FRASE

La reforma educativa suposa un futur molt negre per als nostres fills
Àlex Castillo
president de la fapac

Manifestació, Hanukkà i pessebre

A la plaça de Sant Jaume hi conflueixen, com a cap lloc del país, manifestacions de signe polític divers i saraus de tota mena durant tot l'any. Ahir, cap a les vuit del vespre, van coincidir-hi tres actes socials: la manifestació de la comunitat educativa contra la LOMCE i les retallades, un acte de celebració de la festa jueva de la Hanukkà i la gent que visitava el pessebre de la plaça. Els turistes no entenien què passava: “What's that?”. Els autòctons ni s'immutaven. Hi estan acostumats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.