Política

El PP ja augura el “fracàs” de CiU i ERC i proposa un govern de concentració

Camacho adverteix que el pacte “perjudicarà” l'economia i la cohesió, ja que prioritzarà “un referèndum que ningú demana”

Denuncia que els excloguin

Reconeix que CiU està “legitimada” per formar govern, i fins i tot ahir deia en to paternalista que el PP li “permetrà” fer-ho –tot i que després no va saber aclarir què vol dir això, ja que va assegurar que hi votarà en contra–, però Alícia Sánchez-Camacho ja ha iniciat la seva rotunda oposició al pacte CiU-ERC, abans fins i tot que neixi la criatura. “És un acord condemnat al fracàs”, valorava ahir al matí, avançant-se a una confirmació oficial. La líder popular, així, ja va carregar contra un pacte que “perjudica l'economia i la cohesió social”, que causa “preocupació en la major part de la ciutadania” i que deixarà tota acció de govern “en mans d'una formació independentista i assembleària”.

Camacho, de fet, no es va deixar cap mal. Va dir que el nou executiu suposarà més pressió fiscal i més despeses identitàries, i que oblidarà la prioritat de sortir de la crisi. I portarà “debilitat, inestabilitat i més confrontació”. Avisava fins i tot que tampoc beneficiarà CiU, a qui acusa de no saber llegir els resultats del 25-N i de qui diu que ara serà “presonera d'ERC”, partit que, a més, pretén fer-li una “opa hostil”. “Hi ha polítics que no s'han adonat que el seu projecte és mort i no té cap futur”, etzibava llavors a Mas, i lamentava que “serà la legislatura del referèndum”. Un referèndum que “ningú demana” i que, a més, no transmetrà cap “bona imatge” al món.

L'exclusió, molt greu

Camacho insistia que es pot millorar el finançament, i feia una proposta per quan el pacte fracassi: “Un govern de concentració de totes les forces”, que veuria millor que no convocar noves eleccions. El PP, a més, va avisar CiU i ERC: “Si volen fer un pacte per excloure'ns, que el facin, però tenim només 30.000 vots menys que ERC.” “Es vol excloure mig milió de catalans, i això és molt greu”, denunciava.

La llei Wert canvia a diari

Camacho va aclarir que l'esborrany de la llei Wert és “un text en permanent canvi”, un document de treball on ella mateixa ha introduït diversos retocs, el darrer ahir. Es vantava així d'haver fet canviar el nom d'assignatures “d'especialitat” per al català pel de “pròpies” o “autonòmiques”. A més, ha fet eliminar l'atenció individualitzada als alumnes, si bé restarà un règim especial per als nouvinguts. Camacho, que citava l'exemple del model escolar francès, lamentava la “política de confrontació” de la cimera de dimecres, i exigia “diàleg i lleialtat institucional” al govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.