Política

ICV planteja un acord nacional pel dret a decidir

Herrera vol posar en marxa durant els dos primers mesos del 2013 una comissió permanent per assolir-lo

Els resultats electorals del 25 de novembre han establert un nou marc dins del Parlament: la lectura que el procés per assolir el dret a decidir ha de ser “unitari i transversal” és, en opinió de Joan Herrera, “clau” per carregar-se de raons perquè els obstacles no frenin el projecte. Els ecosocialistes aposten per establir un acord nacional, com els que ja es van aconseguir fa uns anys en matèria d'educació, habitatge i immigració, per donar un “missatge de fermesa a l'Estat” i, ja de retruc, a Europa, que veu com Catalunya segueix el camí d'Escòcia però amb una proposta de referèndum que, en aquest cas, té el suport de gairebé tots els partits del Parlament.

“Si ho fem amb pressa i sense anar acompanyats de tota la societat catalana, les coses poden anar pitjor”. El cap de llista d'ICV-EUiA creu que el més convenient és que hi hagi una trobada entre els partits que porten el dret a decidir en el programa i els agents socials i econòmics del país. L'objectiu és marcar un full de ruta que s'hauria de posar en marxa durant els dos primers mesos del 2013, amb la creació d'una comissió integrada pel govern i els grups parlamentaris. Proposa una trobada abans del debat d'investidura.

Fernández (PSC) canvia el Congrés pel Parlament

Daniel Fernández, del PSC, ha decidit finalment renunciar al seu escó al Congrés per incorporar-se al Parlament català, segons van confirmar ahir a Europa Press fonts del partit. Fernández va formar part de la candidatura de Pere Navarro en les eleccions del 25-N, i va abandonar la secretaria d'organització del PSC en veure's afectat pel cas Mercuri. La decisió anunciada ahir tindrà conseqüències en el procediment judicial, ja que Fernández deixarà de ser aforat pel Tribunal Suprem i passarà a ser-ho pel Tribunal Superior de Catalunya. Al Congrés, Fernández serà substituït per Germán Rodríguez, un col·laborador directe de Carme Chacón, de qui va ser director de gabinet, assessor parlamentari i director de comunicació en diferents etapes.

ep

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.