Política

L'Estat avisa Catalunya que hi ha “molts mecanismes” per poder “frenar qualsevol il·legalitat”

Rajoy adverteix a ERC i CiU sobre el pacte de governabilitat que la separació és una cosa que no generar “entusiasme” a Europa

Sáenz de Santamaría afirma que Mas va “d'error en error” i pot haver fet “un pas decidit cap a la inestabilitat”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reaccionat aquest dimecres des del Congrés a l'acord de governabilitat assolit entre CiU i ERC recordant que malgrat el que s'hagi pactat “la consulta no és legal” i l'ordenament jurídic espanyol “dóna molts mecanismes per poder frenar qualsevol il·legalitat”. Segons la vicepresidenta, Artur Mas va “d'error en error” i el que pot haver fet és “un pas molt decidit cap a la inestabilitat a Catalunya”.

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, també s'ha referit aquest dimecres des del Congrés a a l'acord entre CiU i ERC assegurant que, contràriament al debat que té lloc a Catalunya, a Europa es parla de “processos d'unió” i “aquest és el futur”. Rajoy ha advertit que a Europa del que es parla és d'unió i ha recalcat que la separació o la divisió és una cosa que no genera “entusiasme” en el si de la UE

És per això, ha subratllat, que “l'única cosa que no té sentit és ser petit o estar en processos de separació o de divisió” perquè, segons Rajoy, “és anar contra els signes dels temps”. D'aquesta manera, el president espanyol ha respost al portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, durant la seva compareixença al Congrés sobre les darreres cimeres europees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.