Política

Junqueras demana unitat per encarar el repte de la consulta i sortir de la crisi

El president d'ERC assegura que el seu objectiu “és garantir un govern català fort i estable al llarg de tota la legislatura”

Demana sumar per reactivar l'economia, també entre sindicats, patronals i entitats socials

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a la unitat de les forces polítiques catalanes i de les entitats econòmiques i socials per assegurar l'èxit de la consulta sobiranista i la sortida de la crisi, i ha garantit l'estabilitat del Govern.

En la seva intervenció amb motiu del debat d'investidura com a president de la Generalitat del candidat de CiU, Artur Mas, el dirigent republicà ha indicat que “la majoria de catalans tenen l'aspiració que Catalunya sigui un nou Estat d'Europa” i ERC concedeix la màxima prioritat a aquest objectiu.

Per aquest motiu, ha explicat, “la voluntat d'ERC és garantir un govern català fort i estable al llarg de tota la legislatura”, perquè el nou executiu “tindrà com a prioritats l'exercici del dret a decidir i la reactivació econòmica de Catalunya”.

El líder d'ERC ha destacat la importància que tots aquells partits que portaven al seu programa electoral propostes similars a les que ha recollit el pacte CiU-ERC s'incorporin a l'acord. “Hi ha la possibilitat de construir grans consensos amb altres formacions al voltant del dret a decidir i de les polítiques de reactivació econòmica que pretenen garantir la justícia social”, ha explicat. A més, considera “clau” que a més de partits, el consens inclogui a sindicats, patronals i entitats socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.