Política

El govern creu que el requeriment al SOC és una “excusa”

La secretària d'Ocupació i la UGT reclamen els 191 milions d'euros que l'Estat no ha transferit aquest 2012

La Generalitat “lamenta profundament” el requeriment que ha rebut per part de l'Estat en què es denuncia que les bases dels cursos del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) “exclouen el castellà”. El govern espera que el requeriment “no sigui una excusa” per deixar de finançar els cursos i anul·lar les polítiques de formació, segons va alertar la secretària d'Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, a Girona.

Madrid encara no ha transferit els 191 milions del 2012 per dur a terme les polítiques actives d'ocupació, tot i que l'executiu estatal va prometre que ho faria el maig passat. “No sabem quan se'ns pagarà, cosa que és important, perquè si no ens arribessin els diners, això provocaria un dèficit a la Generalitat que encara agreujaria la situació”, va dir Sànchez.

Per la secretària d'Ocupació, el requeriment de Madrid no fa més que tornar a demostrar “un profund desconeixement respecte de les polítiques d'immersió lingüística”, i espera que darrera l'escrit no hi hagi la intenció d' “anul·lar o deixar sense efecte” qualsevol de les accions formatives per a aturats del SOC. En la mateix línia, el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadessús, va advertir als catalans que en els propers dies i mesos “hi haurà una escalada contra la Generalitat que patiran els ciutadans”. I hi va afegir: “Ja podem cordar bé el cinturó, perquè les veurem a venir, l'Estat considera que, com que no ens hem portat bé, ens ha de castigar.” El requeriment de l'Estat també va ser criticat per la UGT, que va instar-lo a transferir els diners que deu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.