Política

Navarro anuncia l'abstenció del PSC quan el Parlament voti sobre el dret a decidir

El socialista s'erigeix com a cap de l'oposició perquè vaticina que “Mas serà el president i Junqueras serà el líder del Govern”

El líder del PSC, Pere Navarro, ha anunciat una abstenció del seu partit cada cop que el Parlament voti qüestions referents al dret a decidir i la consulta sobre l'autodeterminació en aquesta legislatura. El socialista assegura que es manté favorable a un referèndum i ha garantit, durant el seu discurs al debat d'investidura, que el PSC “no posarà pals a les rodes” a la iniciativa. Però tot i això, ha deixat en mans de CiU, ERC i els líders Artur Mas i Oriol Junqueras “fer-ho possible, legal i acordat”. En virtut, a més, del que Navarro considera un pacte “de dos socis de Govern”, el líder del PSC s'ha erigit com a cap de l'oposició, perquè “Mas serà el president i Junqueras serà el líder del Govern”.

La intervenció de Pere Navarro en el ple d'investidura ha anat enfocat, principalment, a remarcar el full de ruta d'oposició “responsable” i “ferma” que vol fer el PSC i que ja ha vingut explicant des de les eleccions. Però el socialista ha aprofitat per determinar i concretar quina serà la postura del seu partit en un tema tan central en aquesta legislatura com el referèndum i el dret a decidir.

En aquest sentit, Navarro ha considerat que el president en funcions, Artur Mas, ha volgut “privatitzar” la qüestió amb el pacte amb ERC. “Vostè ja té el pacte fet, el procés decidit i el camí escrit”, ha considerat el líder del PSC. I per això el primer secretari socialista ha volgut marcar distància tot i no voler interferir en el procés.

“El nostre partit no posarà pals a les rodes, cap ni un”, ha avançat Navarro, tot advertint, però, que “el PSC s'abstindrà en totes i cadascuna de les votacions que afectin a aquest tema durant tota la legislatura”. En aquest sentit, ha deixat clar que des del PSC “permetrem així que Mas i el seu soci tirin endavant el seu pacte”. “No ens oposarem, ens abstindrem, i ara li toca a vostè i al senyor Junqueras fer-ho possible, legal i acordat”, ha dit tot dirigint-se al president en funcions.

Pere Navarro, a més, ha volgut demanar-li a Mas que sigui “el president de tots els catalans i no només dels que han votat CiU i ERC”.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.