Política

POLÍTICA

Més de 2.000 persones, a favor que Celrà sigui territori lliure

Abans de mitjan gener, l'Ajuntament enviarà les adhesions rebudes al jutjat que ha demanat el text de la moció

El tinent d'alcalde, Gerard Fernández, diu que l'Estat els fa publicitat gratuïta

L'Ajuntament de Celrà ha rebut més de 2.000 adhesions des que va penjar al web municipal un formulari amb aquest objectiu. L'equip de govern (CUP-iCelrà) vol recollir les adhesions rebudes i adjuntar-les amb el text de la moció del 18 de setembre per enviar tota la documentació al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona. Fa tres mesos, Celrà va proclamar-se “territori català lliure i sobirà” amb deu vots favorables d'onze, cosa que ha fet que la Delegació del Govern de l'Estat a Catalunya hagi presentat un contenciós administratiu contra aquella resolució “perquè no s'ajusta a dret”.

El tinent d'alcalde de Celrà, Gerard Fernández (iCelrà), ha confirmat que esperaran fins a última hora per enviar totes les adhesions que rebin al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona, que és el que ha tramitat l'expedient a petició de l'advocada de l'Estat. Entre les persones que s'hi han adherit, Fernández explica que “n'hi ha de Celrà i d'arreu de Catalunya”.

“A un preu prohibitiu”

El tinent d'alcalde de Celrà considera que, a banda del que suposa la moció –“una concepció filosòfica favorable a la independència”, destaca–, el text del 18 de setembre no hauria tingut transcendència si no hagués estat per la intervenció de l'Estat. “De la moció, se n'ha parlat perquè ells han volgut. Han fet una campanya publicitària gratuïta del poble. Si l'haguéssim hagut de fer nosaltres, ens hauria sortit a un preu prohibitiu”, destaca Fernández. Al juny, l'Ajuntament de Celrà ja havia aprovat una moció en què declarava no grats el rei espanyol Joan Carles i tota la família reial.

LA FRASE

La moció ha tingut tanta transcendència perquè ells han volgut. És una campanya publicitària gratuïta
Gerard Fernández
tinent d'alcalde de celrà (IcELRÀ)

La feina dels plens, ‘visible' de cop i volta

Fernández veu una altra cosa positiva en la polèmica. “La gent no té gaire tendència a seguir els plens de l'Ajuntament i ara, de cop, ha vist que s'hi aproven coses”, destaca Fernández. Tant l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), com el tinent d'alcalde són els únics càrrecs amb dedicació exclusiva a Celrà. Fernández rellevarà al juny Cornellà en virtut del pacte de govern que va tancar el seu grup amb la CUP després de les eleccions municipals del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.