Política

política

Dues estelades al costat del monestir de Ripoll

L'Assemblea Nacional Catalana ha penjat dues estelades gegants a l'església de Sant Pere de Ripoll per aprofitar el ressò de les campanades que s'emeten avui per TV3

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Ripollès ha penjat dues estelades de grans dimensions a l'església de Sant Pere, de Ripoll, al costat del monestir. La primera de les estelades es va penjar dissabte –a la façana de l'antic Museu Etnogràfic– i la segona es va penjar ahir al matí. L'acció s'ha fet després de la negativa del Bisbat de Vic a hissar una estelada al monestir i de rebutjar les 2.000 signatures de suport a la iniciativa que l'ANC havia recollit en deu dies.

Els representants de l'ANC asseguren que el fet d'haver penjat les dues estelades “no és cap desafiament al Bisbat”, sinó simplement que es vol aprofitar el ressò que tindrà l'emissió, avui, de les campanades per TV3 així com per la cavalcada de Reis, “ja que el poble serà el centre d'atenció”. “Són dues estelades que avui es veuran per tot el país i que, a més, són visibles de manera permanent amb la càmera de TV3”, asseguren. Segons l'ANC, l'església de Sant Pere també és propietat del Bisbat de Vic, però hi ha un conveni amb l'Ajuntament de Ripoll, que ha donat permís perquè s'hi pengessin les estelades.

Ripollès per la Independència segueix amb l'objectiu d'hissar una estelada al monestir “perquè té un significat que va més enllà del simplement religiós” i continuarà amb la recollida de signatures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.