Política

Els catalans que no van poder votar el 25-N des de l'estranger presenten una denúncia col·lectiva

Catalunya Diu Prou porta al jutjat quaranta denúncies i quatre-centes cinquanta queixes de residents a l'exterior

La plataforma, amb el suport de Catalans al Món i nopucvotar.cat, assessora i tramita les denúncies dels afectats

La plataforma Catalunya Diu Prou ha presentat aquest dijous una denúncia col·lectiva de catalans residents a l'estranger que van voler votar a les eleccions al Parlament del passat 25 de novembre i no ho van poder fer. El col·lectiu ha reunit fins a quaranta denúncies i unes quatre-centes cinquanta queixes de persones afectades.

La plataforma ha explicat que “un total de 150.346 electors catalans que resideixen a l'estranger no van poder votar en les eleccions catalanes del passat 25-N del 2012, segons dades de la FIEC”. “Únicament 16.271 electors amb dret a vot van poder superar el primer tràmit”, ha afegit. És per això que el col·lectiu ha reunit i presentat al jutjat les quaranta denúncies i quatre-centes cinquanta queixes de persones que es van trobar en aquesta situació.

Segons Catalunya Diu Prou, el país on es van detectar més problemes per exercir el dret a vot van ser els Estats Units, en especial als estats Florida, Geòrgia, Maryland, Nova York, Nova Jersey, Massachusetts, Connecticut, Illinois, Pennsylvania i Califòrnia. A més, des de la plataforma s'han rebut diverses denúncies i incidències, des de Canadà, Austràlia, Mèxic, Xina, Bolívia, Xile, Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Noruega, Països Baixos, Portugal, Puerto Rico i Sud-àfrica.

Catalunya Diu Prou, amb el suport de la plataforma Catalans al Món, i la web nopucvotar.cat, han assessorat i tramitat les denúncies de diversos afectats. L'entrada de la denúncia s'ha dut a terme aquest dijous al matí i l'han realitzat Daniel Laspra, advocat i responsable jurídic de l'entitat, acompanyat per Daniel Parcerisas, un dels ciutadans afectats.

La denúncia col·lectiva també presenta una vessant que la plataforma considera “preventiva”, pensant “ja en un proper referèndum, que tot i ser incert en quant a dates, podria acabar presentant dificultats de vots similars per als catalans residents a l'exterior”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.