Política

ERC creu que el rei ha de callar com fa Isabel II

ICV veu una “presa de pèl” l'entrevista al monarca, i el PP troba “necessari” el discurs

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va lamentar ahir la “condemna” implícita que el rei Joan Carles I va fer al sobiranisme català, “democràtic i decidit pel Parlament”, en l'entrevista que en van emetre divendres a la nit, quan ell “ni ha estat elegit ni respon davant del Parlament”. Per això el va convidar a fer com Isabel II al Regne Unit, que “no diu res” sobre el referèndum independentista que farà Escòcia el 2014. “El que no farem serà renunciar-hi perquè ho digui un cap d'estat”, va dir Bosch.

En la mateixa línia, la diputada d'ICV Laia Ortiz veu una “presa de pèl” l'entrevista, que “demostra que la corona està tocada i en decadència”, per la seva “mala diagnosi” de la situació de l'Estat i la incapacitat per comprendre les aspiracions catalanes i basques. Igualment, el diputat d'IU Gaspar Llamazares creu que va ser una “oportunitat perduda” en haver-se vetat temes “delicats”, com ara la caça d'elefants o la imputació del gendre en casos judicials.

El portaveu del PP, Enric Millo, en canvi, veu “necessària i conciliadora” la crida a la unitat que va fer el rei, que “sintonitza” amb la idea de la majoria de catalans i espanyols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.