Política

El PSC es replanteja ara l'abstenció sobre la consulta

El portaveu, Jaume Collboni, matisa el sentit del vot que havia anunciat el primer secretari en el debat d'investidura

La direcció convoca un consell nacional extraordinari per redreçar el full de ruta

Alguns postulats del PSC ja han quedat vells amb el nou curs polític i la sonora abstenció que va anunciar el primer secretari i president del grup parlamentari socialista, Pere Navarro, en tot allò que fes referència al dret a decidir va quedar amortida ahir després de la reunió del secretariat. La direcció dels socialistes va obrir la porta a matisar el sentit del vot “en funció del contingut d'algunes de les iniciatives que es portin a aprovació a la cambra catalana”, va indicar el portaveu del partit i diputat, Jaume Collboni.

“No és immutable i com totes les decisions aquesta també està subjecte a debat”, va esgrimir per canviar un pronunciament que quan va ser anunciat en el debat d'investidura d'Artur Mas va ser durament criticat per CiU i ERC, així com per membres del mateix grup socialista. L'abstenció és “un plantejament de sortida”, va indicar Collboni, en espera també que el PSC inici la seva refundació i dicti un nou full de ruta per a la legislatura. La primera data fixada per a aquest camí és el 2 de febrer, quan se celebrarà un consell nacional extraordinari que haurà d'aprovar les bases per a la celebració d'una convenció o conferència que debati el paper del socialisme català. La conferència ha de servir per integrar també les veus critiques amb la direcció socialista, sobretot aquelles que reclamen una direcció més dialogant i participativa, així com un pronunciament clar a l'hora de defensar el dret a decidir.

El matís a l'abstenció, però, ahir va semblar que quedava ancorat cap a la banda del no pel que fa a la participació dels socialistes en el futur Consell per a la Transició Nacional, perquè “és un full de ruta independentista i el PSC no abonarà aquesta estratègia”, va assegurar Collboni. Els socialistes estan d'acord a abstenir-se en aquells temes que hagin estat acordats i negociats mà a mà entre CiU i ERC, i així ho van acordar en la reunió del secretariat, que va centrar el debat en aquest punt i en la reunió del comitè federal del PSOE que s'ha de celebrar dissabte vinent. Una trobada a la qual assistirà Navarro i que ha de servir per fer sentir les veus federalistes del socialisme espanyol. Ahir Collboni ja va expressar el suport del PSC a la proposta sorgida des d'Andalusia per tal que una reforma de la Constitució inclogui i reculli el sistema de finançament dels ens federats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.