Política

A Paterna s'insisteix a crear un banc d'aliments municipal

Compromís assenyala que el projecte pot fer-se amb part dels dos milions d'euros de transferències de l'Estat, descoberts al BOE

Compromís per Paterna presenta a la sessió plenària de gener una moció perquè es cree un banc d'aliments municipal al poble, “que complemente la tasca que ja està fent-se des d'altres entitats”. Aquest banc d'aliments públic que proposen els ecovalencianistes, estaria gestionat pels serveis socials de l'Ajuntament i nodrit amb els aliments, aptes per a consum, que els supermercats retiren de la venda al públic per tindre una caducitat pròxima.

Per això demanen, i esperen, que tots els grups polítics representats al consistori recolzen la proposta i que la moció de Compromís surta endavant en la propera sessió plenària.

La formació va presentar la moció al mes de setembre, però el PP demanà que la retiraren amb la promesa de constituir una Mesa de Solidaritat. I fins el moment el PP s'ha dedicat, en opinió dels regidors de Compromís “a fer el seu teatret de convocar i no treballar, fent una mesa que no ha aprofitat per a res”.

Des que es va presentar l'esmentada moció, han requerit oficialment a l'Ajuntament perquè es modifiquen els pressupostos municipals, de manera que es comptabilitzen els 2 milions 'extra' d'ingressos descoberts per aquesta formació al BOE. A més, també han requerit l'alcalde Agustí, perquè aquests diners es destinen a la creació del Banc d'Aliments Municipal, i per a incrementar altres partides de despesa social com és el cas de menjadors socials al nucli urbà i La Coma o augmentar la despesa en Programes d'Inserció Social i Laboral, augmentar les subvencions a Associacions d'Ajudes d'Acció Social, augmentar les beques escolars i mantenir recursos escolars com l'Escola d'Estiu i Escoles d'Adults i d'altres de semblants característiques.

Des de Compromís pensen que la ciutadania de Paterna no ha de passar fam i que si es planteja una opció que pot ser una realitat, s'estarà treballant en la direcció adequada. Però el govern municipal del PP ha de donar suport, perquè per la força política que ocupa la bancada de l'oposició, “ells tenen la majoria absoluta i d'ells dependrà que a Paterna hi haja menys persones que cada dia es queden sense menjar”.

Ripoll explica que en cas d'aprovar-se la moció, “caldrà posar-se en marxa ràpidament perquè estem parlant d'una emergència social”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.