Política

El govern manté contactes amb la CE per revisar l'objectiu de dèficit

El govern ja manté “contactes” amb la Comissió Europea per intentar revisar a la baixa l'objectiu de dèficit públic i aconseguir el marge que Rajoy ha obtingut de Brussel·les i es nega a compartir amb Mas. “Amb un punt imprescindible de discreció”, els consellers de la Presidència i d'Economia, Francesc Homs i Andreu Mas-Colell, s'han entrevistat amb representants de l'executiu comunitari per fer pedagogia, “informar-los” i fer-los arribar la seva proposta d'ampliar el sostre de dèficit del 0,7% a l'1,5%. El mateix Homs es va afanyar a aclarir ahir que en cap cas la Generalitat no pretén “buscar alternatives” a la negociació amb Madrid i passar per sobre del govern espanyol. A Brussel·les, però, els va faltar temps per repetir que la UE és un club d'estats i que Catalunya no hi pot negociar directament. “No sé, ni puc confirmar, si hi ha hagut contactes informals, però sí que puc dir que l'únic interlocutor formal per a nosaltres en aquests afers és el govern espanyol”, va advertir Simon O'Connor, el portaveu del vicepresident econòmic comunitari, Olli Rehn.

Tot i això, l'eurocomissari de Treball i Afers Socials, László Andor, reconeix que “la complexitat territorial de l'Estat espanyol fa molt més difícil aconseguir una consolidació fiscal intel·ligent”. Preguntat sobre si Rajoy hauria de donar més marge a Catalunya, el comissari hongarès va defensar que caldria “trobar la millor manera per conciliar la continuació de la consolidació fiscal, d'una banda, amb el manteniment i la millora de la cohesió social i la creació d'ocupació, de l'altra”. En tot cas, “és clarament responsabilitat de les autoritats espanyoles”, va recordar Andor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.