Política

política

El PSC de Lloret donarà suport als pressupostos

S'eliminarà una partida de 150.000 euros per a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i els diners es destinaran a finalitats socials

Es farà un projecte urbanístic de Just Marlès i la façana de mar

Després de setmanes de negociació, l'equip de govern de Lloret de Mar, format per CiU i ERC, i el PSC, a l'oposició, van arribar ahir a un acord que permetrà aprovar els pressupostos per al 2013 en el proper ple, que se celebrarà dilluns vinent.

Un dels acords als quals s'ha arribat és destinar més diners a polítiques socials. Es destinaran 80.000 euros per cobrir necessitats del menjador escolar i de llibres de text, i 16.550 a suport escolar a nens amb necessitats especials. “La llei és insuficient i deixa a les famílies totalment excloses del sistema escolar , amb una vetlladora per cada 3 nens”, exposa el portaveu del PSC , Joan Bernat, en un comunicat.

El grup també ha negociat que es destini una partida de 30.000 euros a fer cursos ocupacionals. Aquesta i altres partides es nodriran sobretot de la supressió de la partida de 150.000 euros que anava destinada a la Corporació de Salut de Maresme i la Selva en virtut d'un antic conveni amb l'hospital asil de Lloret, que segons va explicar el portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, ja s'havia anat reduint en els últims anys i ara ja no tenia sentit. Les partides socials també es podran finançar reduint les aportacions als grups polítics municipals i amb la supressió del butlletí municipal, que tenia un cost de 38.450 euros.

El pressupost també preveu, a petició del PSC, destinar una partida a fer “un estudi i la redacció d'un projecte urbanístic integral de Just Marlès, Pau Casals i tota la façana marítima”.

D'altra banda, el PSC prioritza l'adequació de l'avinguda Vila de Tossa amb la carretera de Vidreres, “un punt negre de la seguretat dels nostres vianants”. La solució definitiva passa per expropiar terrenys, segons Orobitg, però el cost és molt elevat i en principi es destinaran 88.935 euros a arreglar un pas de vianants, a petició del PSC. “Seria un projecte de caràcter plurianual”, exposa Bernat, i aquest seria només el primer pas.

Un crèdit d'un milió al llarg de l'any

L'acord preveu que al llarg d'aquest 2013 l'Ajuntament podrà accedir a crèdit per inversions, i el PSC “hi compromet un milió d'euros, que es destinarà entre l'estudi de planificació urbanística de l'eix marítim i les millores a la via pública, principalment l'arranjament de diversos carrers dels barris de Lloret. D'altra banda, no es replantejarà el projecte de la caserna, atès que ja s'ha licitat i s'hi han presentat més de 25 empreses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.