Política

L'oposició demana la dimissió de Duran i Lleida pel cas Pallerols

Tots els partits catalans, excepte CDC, reclamen al líder d'Unió que sigui “conseqüent” amb la seva paraula i assumeixi responsabilitats

ICV presenta al Parlament una proposta de resolució perquè es retirin les subvencions a UDC i les seves fundacions

Tots els partits catalans, menys CDC, han reclamat aquest dimecres la dimissió del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, com a màxim responsable del partit, després de la resolució judicial del “cas Pallerols”. L'acord entre la fiscalia i la defensa, que evita la celebració del judici i lliura els condemnats d'entrar a la presó, obliga a Unió a tornar els 385.000 euros desviats de subvencions públiques per finançar-se.

Des d'ERC, que acaba de signar un pacte de governabilitat amb CiU, Oriol Amorós ha reclamat a Duran que sigui “conseqüent” amb la seva paraula, que és el “principal patrimoni que té una persona”, i dimiteixi, i ha avisat que acords judicials com el d'ahir donen una “imatge penosa”.

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha demanat la dimissió de Duran després d'escoltar les explicacions de la portaveu d'UDC, que veu “incoherents i una presa de pèl”. El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit comprendre la “indignació” ciutadana.

El PPC ha reclamat a Duran que sigui “coherent” i compleixi amb la “promesa” de presentar la seva dimissió i demani “perdó”. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, creu que pactes com el d'ahir “no s'haurien de produir en política”, i ha precisat que Duran hauria de dimitir per “coherència” i “responsabilitat política”.

ICV-EUiA creu que la dimissió de Duran no seria “suficient” i ha presentat al Parlament una proposta de resolució perquè aquest sigui cessat de tots els càrrecs que ostenta en representació de la Generalitat i es retirin les subvencions a UDC i les seves fundacions.

Ciutadans ha demanat el cessament de Duran “per dignitat política”, mentre que la CUP ha denunciat que la corrupció “té un tracte privilegiat”.

Des del món sindical, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha denunciat que hi ha una “doble vara de mesurar” en la justícia: per als ciutadans corrents i per a aquells amb poder econòmic o polític.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.