Política

Navarro vindicarà davant el PSOE el dret a decidir com a eina de participació

El líder del PSC vol que la convocatòria de la consulta s'inclogui en la proposta socialista de reforma constitucional

Participarà dissabte al comitè federal

El PSC traslladarà aquest cap de setmana el debat sobre el dret a decidir a Madrid, concretament al comitè federal del PSOE i, contràriament al que succeeix a Catalunya, aquesta vegada serà el PSC qui haurà de convèncer l'interlocutor de la necessitat de defensar la consulta. I ho farà esgrimint la necessitat d'aprofundir en els mecanismes de participació democràtica que reclama la ciutadania del segle XXI, segons van explicar fonts del partit. Una societat que, segons els socialistes catalans, ha avançat molt en els darrers anys i ara exigeix a la classe política noves maneres d'implicació. El PSC, com no es cansa de repetir, vol que aquesta consulta sigui legal, pactada amb el govern espanyol i vinculant. Per aconseguir-ho, Navarro proposarà que la convocatòria de consultes quedi recollida en el projecte de reforma constitucional que els socialistes defensen per avançar cap a un estat federal.

L'al·legat en favor del dret a decidir centrarà el discurs de Navarro, en què tornarà a apostar per la via federal com a solució als problemes d'encaix entre Catalunya i Espanya. El líder del PSC, de fet, vol exhibir amb cert orgull que el federalisme del qual fan gala ara alguns socialistes espanyols ha estat possible gràcies al camí endegat en el darrer any pels socialistes catalans.

D'altra banda, i com que es tracta d'un comitè federal ordinari, no està previst que Navarro es reuneixi amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, per tractar el paper del PSC dins el grup parlamentari del PSOE en el Congrés. A hores d'ara, el debat sobre la veu pròpia dels diputats socialistes catalans a Madrid està aturat.

LA DATA

12.01.13
és el dia
que se celebrà el comitè federal del PSOE a la seu del carrer Ferraz de Madrid

La delegació a Madrid

Fins a divuit militants del PSC participaran demà en el comitè federal del PSOE, encapçalats pel primer secretari, Pere Navarro. Tot i que és habitual que a cada federació la representi el seu líder territorial, pot crear certa expectativa una possible intervenció de la diputada a Madrid, Carme Chacón, molt crítica amb el dret a decidir. A més de Navarro i Chacón, també hi seran Miquel Iceta, José Zaragoza, Antoni Balmón, Maria Badia, Teresa Cunillera, Carles Martí, Xavier Sabater i Núria Marín, entre d'altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.