Política

L'abat de Montserrat creu que Catalunya té el dret a decidir

El lliga tan sols al diàleg amb Espanya, i diu que el Vaticà admetria el nou estat

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, es va mostrar ahir favorable que Catalunya exerceixi el dret a decidir, sempre que no trenqui ponts amb Espanya i hi mantingui “una relació de diàleg”, a causa de les relacions familiars que hi tenen molts catalans. Soler va recordar, a l'emissora Rac1, que la doctrina social de l'Església reconeix el dret a l'autodeterminació a nacions com Catalunya, i es mostra partidari de fer pedagogia. Segons ell, el “més normal” seria que el Vaticà establís relacions diplomàtiques amb un nou estat català, “com ha fet amb tots els estats que s'han creat”.

Soler, que va reiterar el seu suport a un pacte fiscal per evitar que Catalunya “quedi ofegada”, també trobaria “molt greu” que es derogués l'actual model d'immersió lingüística i s'implantés la reforma educativa del ministre Wert. “Tocar la llengua és tocar un aspecte delicat i sensible”, va recordar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.