Política

“Fins que això pugui aguantar-se, hi ha d'haver coalició”

Duran avisa que la federació només es mantindrà mentre pugui defensar el confederalisme

Més crítiques a ERC

“Mentre sigui possible defensar la confederació amb CiU, CiU durarà molts anys”, va assegurar ahir el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. És a dir, llegit al revés, la federació entre Convergència i Unió podria trontollar si els socialcristians no poden defensar un estat federal dins d'Espanya. “Fins que això pugui aguantar-se, hi ha d'haver coalició”, va dir, afegitó que crea una certa incertesa en el si de la federació.

Duran va voler deixar clar, en una entrevista a Onda Cero emesa per a tot l'Estat, que el compromís electoral de CiU no és la independència, sinó només la celebració d'un referèndum sota un marc legal. “Jo no sóc independentista ni antiindependentista”, va assegurar l'històric líder d'Unió, que ho és des de 1987. La declaració de sobirania, segons la seva opinió, no hauria d'incloure cap referència a l'estat propi o a la independència, ja que la proposta que va presentar Artur Mas en campanya no incloïa aquests termes. Duran va assegurar que ERC va ser qui va introduir aquest terme en el primer esborrany de declaració, ja que al document original de CiU no se'n feia cap al·lusió. Al final es va canviar i ara està satisfet. En qualsevol cas, va demanar al govern espanyol que no posi cap recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració, ja que el Parlament ja ha votat a favor del dret a decidir en el passat.

El líder d'Unió volia anar a judici

Duran assegura ara que “personalment” hagués preferit anar a judici i donar el seu testimoni jurat en el cas Pallerols en lloc de, com ha succeït, que els culpables arribessin a un acord. Als polítics que li estan demanant la dimissió, els ha recomanat que es llegeixin l'acord, fins i tot a Oriol Junqueras, líder d'ERC. Segons Duran, el republicà “no deu conèixer” el cas “ni es deu haver pres la molèstia de llegir ni una sola línia”. “Demano que almenys es llegeixin els papers”, va dir a l'entrevista d'Onda Cero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.