Política

Torroella, obligada a penjar la “rojigualda”

Una jutgessa mana posar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament del Baix Empordà

El jutjat número 2 del contenciós administratiu de Girona va requerir el 27 de desembre passat a l'alcalde de Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, Jordi Cordón que ordeni fer penjar la bandera espanyola en l'exterior de l'edifici consistorial, conforme allò que disposa la llei 29/1981. L'alcalde convergent va comunicar ahir als regidors tant els que governen, com els que són a l'oposició, la seva decisió d'acatar-la, tot i que encara es reserva fins al límit del terminiel dret de presentar un recurs.

“Podríem fer cas omís a la sentència però en aquest cas hauria de respondre personalment amb el meu patrimoni. De tota manera, feta la llei, feta la trampa”, va concloure misteriosament. La part demandant és la Delegació del Govern de Catalunya que el 18 de juliol del 2011 ja va fer un requeriment perquè es pengés la bandera d'Espanya en l'edifici municipal. L'ajuntament -segons diu la sentència dictada per la jutgessa Isabel Hernández- no va acreditar que l'hagués feta penjar en el termini d'un mes i, per això, el 16 de setembre del 2011, es va presentar el recurs que ara s'ha resol.

Tots els grups municipals, excepte el del Partit Popular, estan al costat de l'alcalde en aquesta qüestió i es mostren conformes en què la bandera espanyola no onegi a l'ajuntament, on no ha estat mai en democràcia.

El republicà Josep Maria Rufí tanca files amb l'alcalde i es mostra partidari de presentar recurs a la sentència. “En aquest tema hi valen actituds partidistes. Ens mantindrem ferms. Tenim molt clar que estarem al costat de l'alcalde”. Rufí és partidari negar-se a penjar la bandera espanyola a través d'un acord de ple, una de les opcions que es podria contemplar des del govern. Gregori Sarquella, del COET, va refermar amb la necessitat de fer pinya : “No estem conformes en posar la bandera”. Lluís Coll, de l'UPM, considera que és un tema molt clar: “El nostre suport total a l'alcaldia en aquesta qüestió. Així li hem fet saber a l'alcalde”

Andrés Navarrete, l'únic regidor del PP del consistori, inclòs en l'equip de govern, va afirmar que calia complir la sentència i va afirmar que no li agraden “les guerres de banderes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.