Política

Aliances

Estirada d'orelles al PSC

El sector crític del partit i forces de l'esquerra empenyen els socialistes a sumar esforços però reclamen que defensi el dret a decidir

Avancem, el corrent crític del PSC, actuava ahir d'amfitrió del primer acte amb què es vol convidar les forces d'esquerra a ajuntar esforços per crear una alternativa de govern que posi fi a les retallades en l'estat del benestar i lideri un nou cicle polític en què els ciutadans han de disposar de més veu en la presa de decisions. Però la consecució d'una majoria progressista d'esquerres no s'albira com a tasca fàcil després d'escoltar les intervencions d'alguns dirigents que, de forma coincident, no van dubtar a tirar l'ham a la direcció del PSC perquè formi part d'aquesta aliança sempre que refaci el camí i s'endinsi en la ruta del dret a decidir. El més crític amb els socialistes va ser ERC. El vicesecretari d'organització interna, Eduard López, considera que “encara hem de remar molt i alguns han de refer part del seu bagatge polític”, en al·lusió al PSC, a qui va reclamar, sense anomenar-lo, més valentia. “L'esquerra no ha de tenir por al conflicte democràtic, al debat de les idees”, va etzibar, a l'hora que llançava l'avís que, en cas contrari, “es fa el joc a les forces més conservadores que volen boicotejar el dret a decidir”. La portaveu d'ICV, Dolors Camats, es va expressar favorable a l'aliança. “Estem disposats a ser generosos”, va avançar, però “no volem fer més pedaços”. Fabián Mohedano, membre de l'executiva del PSC i del col·lectiu Avancem, no es va estar de reclamar al partit i al primer secretari, Pere Navarro, present a l'acte, una defensa sense ambigüitats del dret a decidir dels catalans i la unió de l'esquerra. Un procés que ha de ser “propi dels progressistes de Catalunya”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.