Política

El govern troba un disbarat l'ofensiva per la ‘rojigualda'

Homs dóna suport a Corbera i l'AMC rep peticions de deu ajuntaments i dos consells comarcals per assessorar-los

La dèria de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per col·locar la bandera espanyola als edificis públics és un disbarat. Aquest és el qualificatiu que va usar ahir el conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, per valorar l'ofensiva espanyolista. En aquest sentit, va donar suport a l'alcalde de Corbera de Llobregat, Manel Ripoll, que ha estat denunciat per De Luna perquè no posa la bandera a l'escola, el pavelló, el camp de futbol, l'edifici de la policia ni a la biblioteca. “Plantejar les coses en el segle XXI d'aquesta manera com si fos una altra època és un disbarat”, va afirmar Homs. Va anar més enllà i va instar la delegada a “entretenir-se en altres coses” en lloc d'ocupar-se de les banderes. De fet, el mateix Ripoll ja va avisar dimecres que no pensa complir l'ordre de l'Estat perquè el municipi té altres necessitats, que no són fer una despesa econòmica per adaptar tot els locals per col·locar els pals de bandera.

El de Corbera és el que ha rebut una ordre més àmplia, però des de la delegació de l'Estat s'ha instat molts altres ajuntaments que pengin la rojigualda als balcons del consistori. Si no ho fan en el termini que se'ls dóna, els portaran als jutjats. De fet, ja hi ha hagut una sentència desfavorable a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí que l'obliga a fer onejar la bandera. Ja es coneixien casos com el de Gallifa o Premià de Mar, però ahir des de l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC) es va revelar que deu ajuntaments i dos consells comarcals li han demanat assessorament legal perquè han rebut el requeriment. Són els consells de l'Urgell i les Garrigues, a més dels consistoris de Banyoles, Tàrrega, les Borges Blanques, Vilassar de Dalt, Calella, Igualada, Agramunt, Vilafranca del Penedès, Balaguer i Calldetenes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.