Política

Recollida de firmes a tot Europa pel dret a decidir

Campanya per aconseguir un milió de signatures de ciutadans europeus perquè la Unió Europea reconegui explícitament el dret d'autodeterminació dels pobles que la integren, a través de la modificació dels tractats. La Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC) engegarà a partir del febrer una iniciativa legislativa popular per validar “el dret universal dels ciutadans a l'autodeterminació”, en paraules d'Anna Arqué, portaveu de l'Aliança Europea per la Independència (EPI). L'ICEC és una aliança d'organismes i ciutadans europeus favorables a l'autodeterminació en territoris com Catalunya, Flandes, Escòcia o el País Basc, i ja s'ha lliurat la petició formal a la Comissió Europea per tirar endavant la campanya, basant-se, entre d'altres aspectes, en diversos articles dels tractats de la UE. La petició està signada per representants de set països, i en el cas de l'Estat espanyol s'han de recollir 40.500 signatures. A partir d'aquí, la proposta hauria de passar al Consell Europeu o al Parlament Europeu, que haurien de prendre algun tipus de resolució o dictamen sobre la petició d'autodeterminació.

La iniciativa es va presentar ahir i busca internacionalitzar el conflicte català. En l'acte també hi van participar els actors Quim Masferrer i Toni Albà, a més del doctor en dret Ferran Armengol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.